Görüş Bildir
Haberler
İstifanın Ardından Seçim Yapıldı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Başkanı Mevlüt Uysal

etiket İstifanın Ardından Seçim Yapıldı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Başkanı Mevlüt Uysal

Emre Ordu
28.09.2017 - 19:19 Son Güncelleme: 29.09.2017 - 11:37

Kadir Topbaş'ın istifasının ardından boşalan İstanbul Büyükşehr Belediyesi Başkanlığı koltuğu için bugün seçim yapıldı. AK Parti'nin adayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, CHP'nin adayı ise Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Adaylar ilk iki turda Meclis üçte iki çoğunluğuna ulaşamayınca kazanan son tur oylamada belli oldu. Son turda AK Partili Uysal 179, CHP'li İmamoğlu 126 oy aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı Mevlüt Uysal seçildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başkan seçimi için saat 15.00'da toplanıldı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal secimi izlemek için geldiği İBB’deki locada oturacak yer bulamayınca “AK Partililer bütün salonu doldurmuş bize oturacak yer yok diye' bağırınca ortalık bir süre karıştı. Bir grup CHP'li meclis üyesi de AK Partili üyelerin yerleri doldurduğunu ve kendilerine yer bırakmadığını söyledi. Bunun üzerine iki grup arasında sözlü tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma üyelerin yerlerine oturmasının ardından sona erdi. Tartışma nedeniyle meclis toplantısında yaklaşık 15 dakikalık gecikme yaşandı.

İşte o gergin anlar 👇

İlk turda kazanan çıkmadı

İlk turda kazanan çıkmadı

Oy verme işleminin öncesinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti adayı Mevlüt Uysal birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından oturumu yöneten Meclis 1. Başkanvekili Meclis Başkanı Selamet, seçimin nasıl yapılacağına dair üyelere bilgi verdi, ardından oylamaya geçildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde AK Parti'nin 179, CHP'nin 127, MHP'nin 2 üyesi bulunurken 1 de bağımsız üye var. 

307 oyun kullanıldığı ilk tur oylama yaklaşık 1 saat sürdü. Oylamanın ardından oyların sayımı işlemine geçildi. 

Birinci turda açılan zarf sayısı 307 oldu. İki oy geçersiz sayılırken AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu 126 oy aldı. İlk turda adaylardan biri, Meclis üyelerinin 3'te 2 çoğunluğunun oyunu alamadığı için ikinci tur oylamaya geçildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkinci turda da adaylar gerekli sayıya ulaşamadı

İkinci turda da adaylar gerekli sayıya ulaşamadı

İkinci tur oylamanın tamamlanmasının ardından oy sayım işlemin geçildi. 

İkinci turda açılan zarf sayısı 308 oldu. Geçersiz oy sayısı 1 olurken, AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu 128 oy aldı.Üçte iki çoğunluk olan 206 oya, ikinci turda da ulaşılamaması nedeniyle son tur oylamaya geçildi.

İBB'nin yeni Başkanı Mevlüt Uysal

İBB'nin yeni Başkanı Mevlüt Uysal

Son tur oylamada seçilebilmek için Meclis salt çoğunluğu olan 156 oy yeterliydi.

Üçüncü ve son tur oylamada AK Partili Mevlüt Uysal 179, CHP'li Ekrem İmamoğlu 126 oy aldı. Böylece İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı Mevlüt Uysal oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
782
298
150
60
35
33
30
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can Kocabey

Başakşehirde yaptıklarını düşünürsek pek de iyi bir başkan olacağını düşünmüyorum. Mustafa Demir veya Ahmet Misbah varken bu adam başkan olmamalıydı.

Pew Pew Pew

sen düşünebiliyormuydun ya vay anasını

psyhedelichead

Vay arkadaş ya birinden kurtuluyoruz başka biri geliyo İstanbul'un ruhunu kirlettiniiiz be!

Eyüp İnci

FARKINDA MISINIZ BİLMİYORUM AMA ÜLKE ARABİSTANA DÖNÜYOR!!..