Görüş Bildir
Haberler
Büyükelçiliklerden 'Kavala Çağrısı' Açıklaması: Viyana Sözleşmesi'nin 41. Maddesine Riayet Ediyoruz

Büyükelçiliklerden 'Kavala Çağrısı' Açıklaması: Viyana Sözleşmesi'nin 41. Maddesine Riayet Ediyoruz

Batuhan
25.10.2021 - 16:01

ABD, Hollanda, Yeni Zelanda, Finlandiya ve Kanada Büyükelçilikleri, Osman Kavala ile ilgili yapılan açıklamayla ilişkili sorulara Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine ‘riayet etmeyi teyit ettiklerini’ belirterek yanıt verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Büyükelçiliklerin Twitter’dan yayımladığı mesajlarda, '18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder' denildi.

ABD Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından yapılan kısa açıklamada, “ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi’nin 41. Maddesine riayet etmeyi teyit eder” denildi.

Erdoğan olumlu karşıladı

Erdoğan olumlu karşıladı

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, ABD ve diğer büyükelçiliklerin açıklamalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından olumlu karşılandığını bildirdi.

Viyana sözleşmesi 41. madde ne diyor?

Viyana sözleşmesi 41. madde ne diyor?

'1. Kabul eden Devletin kanunlarına ve nizamlarına riayet etmek, ayrıcalıklarına ve bağımsızlıklarına halel gelmeksizin, bu gibi ayrıcalıklardan ve bağışıklıklardan yararlanan her şahsın görevidir. Anılan Devletin iç işlerine karışmamak da bu şahısların keza görevidir.

2. Gönderen Devlet tarafından kabul eden Devlet nezdinde yapılması misyonun uhdesine tevdi olunan bütün resmî işler, kabul eden Devletin Dışişleri Bakanlığı veya mutabık kalınacak başka Bakanlık ile veya aracılığıyla yürütülür.

3. Misyonun binaları, misyonun bu Sözleşmede belirtilen görevleri veya diğer genel uluslararası hukuk kuralları veya gönderen ve kabul eden Devlet arasında yürürlükte olan özel anlaşmalar ile bağdaşmayacak bir tarzda kullanılmaz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
13
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enkidu

Büyükelçilik olarak, kabul edildiğiniz ülkenin iç işlerine karışmak ne kadar gereksiz ise, hükümet olarak bu duruma düşmekte o kadar anlamsız... Avrupa İnsan... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Anayasa ve kanunlara uyulsun demenin “iç işlere” karışma olduğunu düşünmüyorum. Yargı ve yürütmenin ayrı organlar olduğu yürütmenin yargı üzerinde söz etme h... Devamını Gör

fenaception

hd izleyin bakın avrupayı nasıl dize getirdik diyecek :D