Görüş Bildir
Haberler
İşte Türkiye'nin Yeni Bileti: 'Passolig'

İşte Türkiye'nin Yeni Bileti: 'Passolig'

Batuhan
01.04.2014 - 11:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte Türkiye'nin Yeni Bileti: 'Passolig'

Futbol maçlarına girişte yeni bir dönem başlıyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıkladığı e-bilet uygulaması 14 Nisan'dan itibaren başlıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, futbol maçlarına girişte e-bilet uygulamasının 14 Nisan Pazartesi gününden itibaren başlayacağını açıklamıştı. Sistemin getireceği kolaylıklar sayesinde 7’den 77’ye kadın, erkek, genç, yaşlı herkes statta maç izleme keyfini doyasıya yaşayacak.

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Kanunu’nda yer alan hükümlerin hayata geçirilmesiyle geliştirilen sistem ile fulbolseverler artık stadlara kişiye özel “Sportif Kimlik Kartlarıyla” giriş yapacaklar. Futbol taraftarları bundan böyle sevdikleriyle beraber güven içinde stadyumlara gidecek ve aile boyu maç izlemenin tadına varacak.

Proje ile hedeflenenler

Projenin temeli 2011 yılında çıkan sporda şiddetin önlenmesine ilişkin yasa ve dünyadaki en etkili uygulamalar esas alınarak atıldı.

Passolig'le tribünlerdeki istenmeyen olayların önlenmesi, spor müsabakalarına ailelerin de içinde olduğu daha geniş bir kitlenin kazandırılması, bilet ve stada giriş kuyruklarının sona erdirilmesi, yasa dışı bilet satışının önlenmesi sporseverlerin daha medeni şartlarda maç izlemesi ve stat kapama cezalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Taraftarların Passolig kartlarına ulaşabilmesi için internet sitelerinden başvuru yapılabiliyor. Passolig'i bu siteden detaylıca inceleyebilir ve temin edebilirsiniz;

passolig

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0