Görüş Bildir
Haberler
İşte Ses Yerine Koku ile Uyandıran Çalar Saat

İşte Ses Yerine Koku ile Uyandıran Çalar Saat

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyada en çok nefret edilen ses, sabahları çalan saat alarmının sesidir. Peki ya sabahları hoş bir kokuyla uyandırılsaydınız? Sensorwake'in arkasındaki düşünce tam olarak bu. İçerisinde altı adet koku bulunduruyor. Bu kokular; okyanus, orman, kruvasan, kahve, çikolata, nane ve özlü koku. Bu sayede sabahları seçtiğiniz aromayla uyanıyorsunuz.

Sabahları alarm sesiyle kalkmaktan nefret eden bir Fransız genç tarafından geliştirilen Sensorwake Kickstarter'da geçen yılın başlarında başlattığı kampanyada 200.000 dolar topladı. Sensorwake ayrıca şu an Google'ın Başarılı Ürün programının bir parçası. Geliştirici Rolland, 'Uyanmak için kişiselleştirilmiş Sensorwake sabahları uyanmanın daha iyi bir yolu' dedi. Ayrıca görünüşe göre kokuyla uyandıran alarm, insanları uyandırmada yüzde 99 başarı oranı yakalamış.

Şu an Sensorwake hala gelişim aşamasında. Farklı kokular için Givaudan firmasıyla partnerlik yapıyorlar. Ürünün fiyatı 109 dolar olarak belirlenmiş durumda (ancak şu an özel ön-sipariş sayesinde 89 dolara satılıyor) ve ürünler Mayıs'ta gönderilmeye başlanacak.

Kaynak: http://www.engadget.com/2016/01/04/se...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
21
5
4
2
2
1