Görüş Bildir
Haberler
İşte Kabine Toplantısındaki Kapanma Seçenekleri... Seyahat Kısıtlaması Kademeli Mesai, Paket Servis...

etiket İşte Kabine Toplantısındaki Kapanma Seçenekleri... Seyahat Kısıtlaması Kademeli Mesai, Paket Servis...

Batuhan
13.04.2021 - 08:55

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün koronavirüs gündemiyle toplanıyor. Kritik toplantı saat 15.00'te Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılacak. Toplantıda Ramazan Bayramı sonuna kadar tedbirlerin sıkılaştırılması, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında dikkat çektiği şekilde tüm Türkiye’nin “dinlendirilmesi” formülü ele alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da sunum yapacağı toplantıda, seyahat kısıtlaması, paket servis ve kademeli mesai ile ilgili de kararların alınması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'te yer alan habere göre, Dün yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında, Bilim Kurulu'nun aldığı tavsiye kararları Kabine üyelerine sunulacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarına ilişkin bir de sunum yapacak.

Neler konuşulacak?

Neler konuşulacak?

Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda bugün saat 15.00'te toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınabilecek yeni önlemler değerlendirilecek.

Kabinede vaka sayılarındaki artışın nedenleri, atılması gereken yeni adımlar, aşı tedarikinde gelinen nokta, yerli aşı çalışmaları tüm yönleriyle ele alınacak.

Türkiye genelindeki koronavirüs tablosuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, brifing verecek. Uzun süreden beri ilk kez pazartesi yerine salı günü toplanacak olan kabinenin en önemli gündem maddesi yine koronavirüsle mücadele ve alınabilecek yeni tedbirler olacak

Kısıtlama seçenekleri şöyle

Kısıtlama seçenekleri şöyle

Toplantıda Ramazan Bayramı sonuna kadar tedbirlerin sıkılaştırılması, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında dikkat çektiği şekilde tüm Türkiye’nin “dinlendirilmesi” formülü ele alınacak.

  • Hastanelerdeki doluluk oranlarının artmasına paralel olarak iftar ve sahur vakitleri başta olmak üzere hareketliliğin azaltılması, vaka sayısının düşürülmesi amacıyla önümüzdeki bir aylık dönemde “toplu ziyaretler” yasaklanacak.

  • Özellikle Ramazan Bayramı’nda ilden ile geçişin önlenmesi amacıyla şehirlerarası seyahatlere kısıtlamaların getirilmesi, hafta sonu ve hafta içi belli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarının iftar ve sahur saatleri dikkate alınarak sürelerinin değiştirilmesi gündemde olacak.

  • Bununla birlikte kafe, restoran, lokanta ve AVM’lerin yemek bölümlerinin ramazan boyunca sadece paket servis şeklinde hizmet vermesi de konuşulan seçenekler arasında olacak.

Kamuda kademeli mesai

Kamuda kademeli mesai
  • Kamuda kademeli mesaiye geçişten toplu iftarların ve sahurların yasaklanması, aile ve akraba ziyaretlerinin kısıtlanması da düşünülen formüller arasında.

  • Çok yüksek riskli illerde yüz yüze eğitime 8’inci ve 12’nci sınıflar haricinde ara verilmesi de düşünülüyor. Ramazanda yüz yüze eğitime ara verilmesiyle öğretmenlerin aşılama oranının arttırılması da amaçlanıyor.

  • 65 yaş üstü ve 20 yaş altına dönük sokağa çıkma saatlerinde değişiklik yapılabileceği de belirtiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
268
115
27
19
9
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demet s.

Dip Not: Külliye mensupları ve 3.derece yakınları tüm tedbirlerden muaftır.

Pasif Kullanıcı

Yeni önlem dedikleride ramazan ayı olduğu için iftar ve sahurun toplu yapılması yasağı. Tam bir kapanma, ciddi önlemler falan yok. Otur kalk yaptırıyor resme... Devamını Gör

gaydırı guppak

ya sizin kamu personellerinize ne diyeyim. özel sektör köle gibi çalışıyor memur efendiler 10da iş başı 4 de çıkıyor il müdürlüklerini bakanlığı arıyorsun ke... Devamını Gör

Heisenberg

O kadar haklısın ki... Annem bir giyim markasının fabrikasında çalışıyor. Pazar günü yükleme var diye çalıştırdılar ve çift mesai yazılması gerekirken yazılm... Devamını Gör