Görüş Bildir
Haberler
İşte Geleceğin Teknolojisi: Ibeacon

İşte Geleceğin Teknolojisi: Ibeacon

Webtekno
13.01.2014 - 19:00 Son Güncelleme: 13.01.2014 - 19:32

Bir kütüphanede olduğunuzu düşünün. Bir kitap arıyorsunuz ve kütüphane görevlisi yerinde değil. Neden telefonunuzdan kitap listesine ulaşıp kitabın nerede olduğuna kendiniz bakamayasınız ki? Üstelik bunun için ayrı bir kütüphane uygulaması indirmenize gerek yok. Kütüphanenin çeşitli yerlerine yerleştirilmiş olan vericiler size istediğiniz listeyi gönderecektir.

Ya da bir mağaza sizi sezon sonu kampanyası hakkında bilgilendirmek istiyor; mağazaya girdiğiniz anda iBeacon ile size indirim reyonunun yerini, kampanyalı ürünlerin bilgisini gönderebilir. Belki de elinizdeki elbisenin bedeni üst kattadır! iBeacon size söylesin, mağaza personelini armakla uğraşmayın.

Müzelerde de istenilen her parçaya ya da sergiye bir beacon yerleştirilerek o parçayı görmeye gelen ya da sergiyi ziyaret eden herkesi bilgilendirmek mümkün.

  Arabanız size göre şekil alsın

Eğer ailece aynı arabayı, farklı sürüş pozisyonlarında kullanıyorsanız iBeacon sizin yerinize koltuk ve direksiyon pozisyonunu ayarlayabilir. Telefonunuzun gönderdiği sinyal sayesinde sürücü koltuğunda kimin oturduğunu algılayan iBeacon, hafızasına yerleştirilmiş olan sürüş pozisyonlarına göre seçtiğiniz ayarları artık otomatik olarak yapabilir. Üstelik bunun  için telefonunuzun açık olması yeterli.

Ya da evinizin herhangi bir odasındaki ışık sadece siz içeri girdiğinizde yanabilir. Akıllı kilitlerle donatılmış kapılarınız siz gelmediğiniz sürece herkese kapalı kalacaktır.

Kaynak: http://www.webtekno.com/yazilim/ibeac...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın