Görüş Bildir
Haberler
İstanbulda Gezilecek 10 Yer

İstanbulda Gezilecek 10 Yer

Birinfo
22.08.2014 - 15:39 Son Güncelleme: 23.08.2014 - 16:24

1. Kızkulesi

1. Kızkulesi

İstanbul’un simgelerindendir. İstanbul’da mutlaka gidilmesi gereken yerlendendir. Her gün yüzlerce yerli, yabancı turiste ev sahipliği yapan Kız Kulesi sahip olduğu  manzara ile gelenleri büyülemekte.

Kaynak: http://birinfo.com/Haber/HaberGoster/%C4%B0stanbulda%20Gezilecek%20Yerler/167

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Ayasofya

2. Ayasofya

916 yıl kilise, 481 yıl da cami olarak hem Hıristiyaslığa, hem de Müslümanlığa hizmet etmiştir. İlk yapıldığında Büyük Kilise denilen yer sonra ise Ayasofya ismini

almıştır.

3. Galata Kulesi

3. Galata Kulesi

528 yılında inşa edilmiş Galata Kulesi’ne çıkıp panaromik olarak doyumsuz istanbul manzarasını izlemelisiniz! Kuleden 1632 yılında Hazerfen Ahmet Çelebi, boğazı geçerek Üsküdar’a kadar uçmuştur.

4. Sultan Ahmet Camii

4. Sultan Ahmet Camii

Mavi Cami olarakta bilinir. Sultan Birinci Ahmed tarafından MimarSedefkâr Mehmet Ağa'ya yaptırılmıştır.Ayasofya'nın 1934 yılında camiden müzeye

dönüştürülmesiyle, İstanbul'un ana camisi olmuştur!

5. Taksim Meydanı

5. Taksim Meydanı

Taksim: İstanbul'un kalbi! İstanbul'a gelen herkesin kesin uğrayacağı yera Taksim'den sonra İstiklal Caddesi'nde bir tur atmanın tadı tarif edilemez.

6. Kapalıçarşı

6. Kapalıçarşı

Dünyanın en eski ve en büyük kapalı çarşısı İstanbul'un merkezindedir. Dev ölçülü bir labirent gibi 3.000 fazla dükkânı ile Kapalıçarşı, İstanbul’un gezilip

görülmesi gereken benzersiz bir merkezidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Topkapı Sarayı

7. Topkapı Sarayı

15.yy.dan 19.yy.a kadar Osmanlı Padişahlarının yaşadığı Topkapı Sarayı, muhteşem mimarisi ve barındırdığı değerler ile İstanbul'da mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.

8. İstiklal Caddesi

8. İstiklal Caddesi

İstiklal Caddesi'ne gelip de sokak müzisyenlerini dinlemeden gitmeyin. Eğer ilk gelmenizde dinleyemezseniz sonra tekrar gelin ve tekrar gelin. Müzisyenlerle İstiklal Caddesi'nin tadını çıkarın!

9. Bebek Sahili

9. Bebek Sahili

İstanbul'un hatta Türkiye'nin en popüler ve lüks sahillerinden birisidir. Sahili ve güzel manzarasıyla yürüyüş için en ideal yerlerdendir. Boğaz manzarası eşliğinde yürümenin tadı tarif edilemez!

10. Bağdat Caddesi

10. Bağdat Caddesi

İstanbul'un en uzun (9 Km) caddelerindendir. Her gün binlerce insan buraya gezmeye ve alışveriş yapmaya gelir. İsmini IV. Murat’ın Bağdat Seferi’ne çıkarken bu yolu kullanmasından alır. Gezmelisiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
8
7
4
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayşe Yılmaz

güzel liste olmuş... https://gorulesiyer.com/post/istanbul-gezilecek-gorulecek-en-iyi-yerler listesini de inceleyebilirsiniz...