Görüş Bildir
Haberler
Kur’an Kursu’nda 14 Çocuğa İstismar ve İşkence Davası: Bazı Çocuklar İlk İfadesini Değiştirdi

Kur’an Kursu’nda 14 Çocuğa İstismar ve İşkence Davası: Bazı Çocuklar İlk İfadesini Değiştirdi

Erzurum’da Diyanet’e bağlı Kur’an Kursu’nda 14 küçük çocuğa istismarda bulunduğu iddiası ile tutuklu bulunan üç kişinin yargılanmasına devam edildi. İstismarda bulunulan çocuklar korkunç olayın detaylarını anlattı. Bazı çocuklar ise ilk ifadelerini değiştirdi.

Kur’an Kursu’nda yaşanan olaylardan bu içerikte bahsetmiştik;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demir sopa ile dövmüşler

Demir sopa ile dövmüşler

Mahkemede ifade veren ailelerden biri, çocuğunun bacaklarının mosmor edildiğini ve çocuklar önüne geçtiği için zor kurtulduğunu anlattı. Çocuğuna sorduğunda, ‘Belletmenlerinin kendisini demir sopayla dövdüğünü’ söylediğini ifade etti.

‘Hem çocuğumu hem bizi mahvettiler’

‘Hem çocuğumu hem bizi mahvettiler’

Sözcü’den Orhan Bozkurt’un haberine göre; çocuğunu devletin kurumuna emanet ettiğini ve hafızlık eğitimi almasını istediğini anlatan bir baba, “Sorumluların hesap vermelerini istiyorum. Benim çocuğum ve biz ailecek tedavi görüyoruz. Çocuğumun hayatını mahvettiler” dedi.

Bazı çocuklar ilk ifadelerini değiştirdi

Bazı çocuklar ilk ifadelerini değiştirdi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avukatlar, soruşturma aşamasında kendisine ve arkadaşlarına atılan dayak iddialarını anlatan çocuklardan birisinin ifadesini değiştirdiğini söyledi.

Mağdur çocuğun, “Benim yüzümden ailelerinin dağılmasına gerek yok, arkadaşlarım iftira attılar” dediği belirtildi. 

Yine mağdur bir çocuğun önceden çok ağır şekilde dövüldüğünü, diğer arkadaşlarının da boğazlarının sıkıldığını anlatmasına rağmen bugün verdiği ifadesinde belletmen Hakan A. için ‘Hiçbir şey yapmadı’ dediği aktarıldı. Çocuğun, “Şikayetçi aileler bana ‘hocaları tutuklatalım’ dediği için ben öyle söyledim” diye konuştuğu belirtildi.

Çelişkiyi fark eden mahkeme başkanının çocuğa neden ifadesini değiştirdiğini, birilerinin mi kendisini yönlendirdiğini sorması üzerine çocuğun “Kimse bana bir şey söylememi istemedi” dediği aktarıldı.

Davaya müdahil olan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin duruşmada bulunan avukatları, Kuran kursu müdürü ve belletmenin çevresi tarafından aileler ve çocuklar üzerinde baskı yapıldığı için ifadelerin değiştirildiğini söyledi.

‘Bizi basın yüzünden tutukladılar’

‘Bizi basın yüzünden tutukladılar’

Tutuklu bulunan Kur'an kursu müdürü olan sanık Nuhi K., ise “Bu çocuklar bana gelene kadar kaç tane kursa gitmişler hafızlık öğrenememişler. Yüzlerce çocuk benim elimden geçmiştir. Bir dernek var, her şeyi onlar yapıyor, onların avukatları ve basın yüzünden tutukluyuz” dedi.

Mağdur ifadelerinin ve sanık savunmalarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme tutuklu bulunan belletmen Hakan A., müdür Nuhi K. ve temizlik görevlisi Uğur G.’nin tutukluluğunun devamına karar verdi.

İlgili içerikler

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
31
14
7
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
asgoodasitgets

İnançlı aileler neden çocuklarını bu kurumlara veriyor inanç ibadet evde yapılınca kabul olmuyor mu nedir yani sebep minicik evlatlarınzi başınızdan mi savma... Devamını Gör

Diğdem Çakır

çocukluğunda 6 sene kuran kursuna gitmiş bir ateist olarak diyorum ki dinini geliştirsin, daha iyi öğrensin, kuranı öğrensin... kısaca ağaç yaş iken eğilir a... Devamını Gör

Antonio Montana

dunyada bütün dinler yasaklansa iki nesil sonra dünya barışı garanti

Diğdem Çakır

2 nesil bile sürmez

Pasif Kullanıcı

Çocuğum o zaman 80 lerin sonları,Bursa'dayız o zaman.. Mahallede giden çocuklar vardı,çok özenirdim,babama gideyim dediğimde bir kızmıştı bana,rahmetlinin va... Devamını Gör