Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'u Vuran Sağanakta Hayatını Kaybetmişti: Cici Baba'yı Kendisi Gibi Sokaklarda Yaşayan Arkadaşları Anlattı

etiket İstanbul'u Vuran Sağanakta Hayatını Kaybetmişti: Cici Baba'yı Kendisi Gibi Sokaklarda Yaşayan Arkadaşları Anlattı

Yasin Arslan
19.08.2019 - 18:17 Son Güncelleme: 20.08.2019 - 12:29

İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağış sırasında uyuduğu Unkapanı Köprüsü altında hayatını kaybeden evsiz kişinin kimliği belirlendi. 'Cici Baba' olarak tanınan kişinin 59 yaşındaki Sezai Güdek olduğu tespit edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul’da önceki gün etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok iş yerini ve bazı alt geçitleri su basmıştı.

İstanbul’da önceki gün etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok iş yerini ve bazı alt geçitleri su basmıştı.

Su ile dolan Unkapanı alt geçidinde uzun zamandır yaşayan ve adının kimsenin bilmediği 'Cici Baba'nın cansız bedenine ulaşılmıştı.

DHA'nın aktardığı habere göre, çevrede 'Cici Baba' olarak bilinen kişinin 59 yaşındaki Sezai Güdek olduğu tespit edildi. Güdek'in ailesinin Ordu'da olduğu kaydedildi. 

Yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Güdek'in cenazesi, ailesi tarafından Ordu'ya götürülecek.

Cici Baba'nın hayatını kaybettiği geçidin su dolduğu anlar kameralara yansıdı👇

Unkapanı'nın "Cici Baba"sıydı: 60'lı yaşlarında olan ve yıllardır sokaklarda yaşayan talihsiz adamı, diğer evsiz arkadaşları anlattı.

Alt geçitte kimsenin adını bilmediği ancak 'Cici Baba 'olarak tanıdığı Sezai Gülek de kalıyordu. Cici Baba'nın su altında kaldığından kimsenin haberi yoktu. Çalışmalar suda kalan araç için başlatıldı. Su tahliye çalışmaları sırasında Cici Baba'nın cansız bedenine ulaşıldı.

Yıllardır sokaklarda yaşayan Cengiz Çelik, “Bir lokmayı paylaşan bir insandı. Parası oldu mu, bende olur onda olmaz yardımcı olurduk birbirimize. O adam neden gitti? Şurayı sel götürdü. Köprü görünmüyordu. Ben de orada duvarın dibinde duruyordum. Su dizlerimde delikanlının biri geldi beni çıkardı' dedi. “Bu tarz afetlerde bizim en çok sığınacağımız yer köprü altlarıdır. Ağacın altında durabilir misin?' diyen Çelik, geçimlerini ise kendilerine yardımcı olan insanlar sayesinde sağladıklarını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Ekmeğini paylaşır, parası varsa parasını verir karnımızı doyururdu'

'Ekmeğini paylaşır, parası varsa parasını verir karnımızı doyururdu'

40 yaşındaki Erkan Aydoğdu ise, “Çok güzel insandı, dürüsttü, efendiydi, ekmeğini paylaşır, parası varsa parasını verir karnımızı doyururdu. Kimseye bir zararı yoktu. Hep burada yatardı' diye konuştu. Kış aylarında çok üşüdüklerini belirten Aydoğdu, “Üşüyoruz. Kimsemiz yok. Evimiz yok barkımız yok. Üşüyoruz. Yıllardan beri aç susuz dışardayız. Çöplerden yiyecek topluyoruz' diye konuştu. 

15 yıldır sokaklarda yaşayan 32 yaşındaki Hakkı Üzüm ise, “Yağmur başladı. Aşağıya geldik. Bir baktım su köprünün ortasına vurmuş. Adam suyun içinde, kimse demiyor ki bunu kurtaralım, çıkaralım. İnsanlık gerçekten de ölmüş. Sadece bakıyorlar. Üstündeki telefonları gitmesin. Ayakkabıları kirlenmesin diye adama yardımcı olmadılar. Sonra çıkardılar 10 metre ileriye koydular, can çekişen adamı, üstüne de pis branda örttüler. Adam can çekişe çekişe öldü' ifadelerini kullandı.

'Burası bizim evimiz'

'Burası bizim evimiz'

Sokaklarda yaşamasıyla ilgili ise Üzüm, “Okumadık. Liseye kadar okuduk. Biz okula giderken, okulun en temiz, yakışıklı öğrencisiydim. Benim giydiğim kundurayı öğretmenler giyemiyordu. Ama işte hayat şartları. Ailemizden uzak durduk. Oluyormuş işte' dedi. Sokaklar için, 'Burası bizim evimiz' diyen Üzüm, “Kimseye muhtaç değiliz. Hiç kimsenin malına mülküne dokunmuyoruz. Allah'ın yarattığı hiçbir canlıya da zararımız yok. Burada yatıyoruz, bazen zabıtalar geliyor 'Burada yatma' diyor. Neden yatamıyor muşum?' dedi.

Geçtiğimiz gün İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle hayat felç olmuş, bir kişi hayatını kaybetmişti👇

Yağış sonrası ise Meteoroloji'nin raporu tartışılmıştı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
AprilZoom

Hayatını kaybeden haberi ve yine emoji seçeneği!

Seçil

ve gülen, alkışlayan gerzekler

Pasif Kullanıcı

kalbim paramparça oldu ya cok uzuluyorum o insanlara o kadar çok yardıma muhtaç insan var ki yardım etmemiz gereken..

Lestat

Allah, sevenlerine, yakınlarına sabır versin.