Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Modern'e Galataport ‘Makyajı’

İstanbul Modern'e Galataport ‘Makyajı’

adem kara
15.07.2014 - 09:18 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 16:14

Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi olan İstanbul Modern’in, Galataport projesi kapsamında yıkılıp yeniden yapılacağı, yeni binanın altına kat otoparkı, terasına da restoran inşa edileceği öne sürüldü. Buna göre, müze üç yıl sürecek inşaat sırasında, beş yıldızlı otel yapılması düşünülen Karaköy’deki Paket Postanesi’ne taşınacak.

radikal.com.tr’den Müge Akgün’ün haberine göre, Galataport ihalesini geçen yıl 702 milyon dolarlık en yüksek teklifle alan Doğuş Holding, Serdar Bilgili ve hükümete yakın işadamlarından Ethem Sancak’ın işbirliğiyle, Karaköy Rıhtımı’ndan Mimar Sinan Üniversitesi’ne uzanan alanda inşa edilecek proje için Amerikalı bir mimarlık firmasıyla konuşuyor.

Buna göre, proje kapsamında İstanbul Modern de ‘yenilecek’. Müzenin inşaat sürecinde, yine Galataport sınırlarında yer alan ve müze binasından önce yenilenerek beş yıldızlı otele dönüştürülmesi planlanan Paket Postanesi’ne taşınacağı belirtiliyor. Akgün, ” Hatta eğer abartılı bir dedikodu değilse İstanbul Modern’in yerine yapılacak yeni müze binasının altına altı katlı otopark olacak ve teras katı da Doğuş Grubu tarafından restoran olarak kullanılacakmış ” diye yazdı.

İstanbul 2 No’lu Koruma Kurulu, İstanbul Modern’le ilgili son kararını “ 4 numaralı antrepoda yer alan İstanbul Modern’in yerinde kalması, 5 no’lu antreponun da Resim ve Heykel Müzesi olması ” doğrultusunda vermişti.

İstanbul Modern’in yöneticisi Oya Eczacıbaşı da, Akgün’le röportajında bu söylentiyi yalanlamamış, “ Bölgedeki dönüşümde İstanbul Modern’in müze olarak varlığının ve işlevinin büyümesi için gerekli olan her koşulu gözden geçiriyoruz. Bu aynı zamanda büyük bir sinerji, dönüşüm ve işbirlikleri doğuruyor. Şu ana kadar her zaman böyle ilerledik, bundan sonra da böyle olacağına inanıyorum ” demişti.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/istanb...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0