Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Film Festivali'nde Onur Ödülleri 5 Usta İsme Verilecek

İstanbul Film Festivali'nde Onur Ödülleri 5 Usta İsme Verilecek

İstanbul Film Festivali tarafından sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen Sinema Onur Ödülleri bu yıl beş değerli sanatçıya verilecek. Ödüller, 6 Nisan Çarşamba gecesi yapılacak 35. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde takdim edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Film Festivali tarafından sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen Sinema Onur Ödülleri bu yıl beş değerli sanatçıya verilecek. 35. İstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülleri oyuncu Suzan Avcı, yönetmen Ülkü Erakalın, yapımcı Şeref Gür, oyuncu Perran Kutman ve seslendirme sanatçısı Jeyan Ayral Tözüm'e takdim edilecek. 

İstanbul Film Festivali’nin Sinema Onur Ödülleri, 6 Nisan Çarşamba gecesi yapılacak 35. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde takdim edilecek.

En sevilen kötü kadın Suzan Avcı

En sevilen kötü kadın Suzan Avcı

Yeşilçam’ın en parlak döneminin melodramlarında yardımcı rolleriyle izleyicinin sevgisini kazanan Suzan Avcı, Türk Sineması’nın unutulmaz portrelerinden biri oldu. Canlandırdığı kötü karakterleri, yuva yıkan ve vamp kadın imajıyla “en sevilen kötü kadın” Avcı, 1962 yılında oynadığı 'Şehvet Uçurumları' filmiyle büyük üne kavuşmuştu. Suzan Avcı Muammer Karaca tiyatrosunda ilk kez adım attığı oyunculuk kariyeri boyunca 400’e yakın filmde oynamasına rağmen mağdur kadını neredeyse hiç oynamadı.

Yeşilçam’ın en üretken yönetmenlerinden Ülkü Erakalın

Yeşilçam’ın en üretken yönetmenlerinden Ülkü Erakalın
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkü Erakalın, konservatuar öğreniminin ardından 1950'li yılların sonunda başladığı yönetmenlik kariyeri boyunca Yeşilçam'ın en üretken sinemacılarından biri oldu. Sinemaya Lütfi Ö. Akad’ın asistanlığını yaparak başlayan yönetmenin ilk filmi, 1961 yılında çektiği 'Unutamadığım Kadın' oldu. 'Beklenen Şarkı'dan 'Yıldızların Altında' ve 'Çığlık Çığlığa Bir Sevda' da dahil 200’e yakın filme imza atmış olan Erakalın aynı zamanda Duygu Film’de yapımcılık yaptı ve anılarını içeren dört kitap yazdı.

Yapımcılıkta bir ekol Şeref Gür

Yapımcılıkta bir ekol Şeref Gür

Ülkemizin uzun yıllardır bu alanda emek veren en verimli yapımcılarından Şeref Gür kariyerine Yüksek Ticaret Okulu’ndan mezun olduktan sonra, Hürrem Erman'ın sağ kolu, en yakın arkadaşı, aile dostu olarak 30 yıl çalıştığı Erman Film’de başladı. Sonraki yıllarda Hürrem Erman’dan da destek alıp 1978’de Şeref Film’i kurarak kendi filmlerinin yapımcılığını üstlenmeye başladı. 60 yılı aşan çalışma hayatında Lütfi Ö. Akad’dan Atıf Yılmaz’a sayısız yönetmene destek veren Gür, Türk sinemasının en önemli klasiklerinden 'Vurun Kahpeye'den 'Vesikalı Yarime birçok önemli filme yapımcı ve yürütücü yapımcı olarak imza attı.

Nesilleri güldüren karakter oyuncusu Perran Kutman

Nesilleri güldüren karakter oyuncusu Perran Kutman

İlk sinema deneyimini 1972’de 'Şehvet Kurbanı' adlı filmle yaşayan Perran Kutman, Türk Sineması'nın klasikleri arasında sayılan 'Köyden İndim Şehire' , 'Salak Milyoner' ve 'Hababam Sınıfı' serisinde rol aldı. Çeşitli oyun ve parodilerde Müjdat Gezen’le birlikte çalışan Kutman, seyircinin derin bir bağla özdeşleştiği karakterlerin unutulmaz portrelerini çizdi. 50 yıldır oyunculuğa hizmet eden, sinema ve tiyatronun yalnızca komedi dalında değil karakter oyuncusu olarak da en yetenekli kadın oyuncularından biri olan Kutman, başarısını Perihan Abla gibi güçlü karakterlerle televizyon ekranında da sürdürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeşilçam’ın sesi Jeyan Ayral Tözüm

Yeşilçam’ın sesi Jeyan Ayral Tözüm

Sanat yaşamına babasının teşvikiyle henüz üç yaşındayken başlayan seslendirme sanatçısı Jeyan Ayral Tözüm İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda çok sayıda oyunda rol aldı ve oradan emekli oldu. Çocuk yaşlardan itibaren yerli ve yabancı filmlerin seslendirilmesinde çalışan Jeyan Ayral Tözüm, 60 yılı aşan kariyerinde Türkan Şoray, Filiz Akın ve Fatma Girik gibi Yeşilçam’ın en sevilen yıldızlarının çok sevdiğimiz filmlerdeki tanıdığımız sesi olarak hafızalarda yer edindi. Tözüm, tiyatro sahnelerinde başladığı oyunculuğu ara vermeden sinema, radyo ve televizyonda da sürdürdü.

İKSV

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın