Görüş Bildir
Haberler
İstanbul’da Tatlı Nerede Yenir?

İstanbul’da Tatlı Nerede Yenir?

Dilek Torun
13.12.2014 - 12:19 Son Güncelleme: 21.12.2014 - 14:46

Tatlı krizi gelenler, tatlı yiyip tatlı konuşmak isteyenler veya yemeğin üzerine şöyle güzel bir tatlı isteyenler için İstanbul’da 7 farklı adres.

İşte İstanbul’un en güzel ve en özel Tatlıcıları..

Kaynak: https://www.biletsec.com/blog/istanbu...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Baklava ve Katmer Yemek için Karaköy’e

Baklava ve Katmer Yemek için Karaköy’e

Antepli bir ustanın İstanbul’a armağanı. Köşkeroğlu İstanbul’da baklava yemek isteyen bir çok Antepli’nin dahi ilk adresi. Baklavaları için tek kötü söz söylemek mümkün değilken, dondurmanın yanında sipariş verilir verilmez sıcak sıcak hazırlanan katmer, size baklava alışkanlığınızı bile unutturabilir.

İstiklal’in İncisi’nde Profiterol

İstiklal’in İncisi’nde Profiterol

İstiklal’de iseniz, İnci Pastanesi’ne doğru birkaç adım daha atıp İstanbul’un en güzel profiterollerinin tadına bakabilirsiniz. Aradan geçen onca yıla rağmen lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyen profiteroller tatlı severler için vazgeçilmez. Tek sorun ise genellikle oturacak bir yer olmaması.

Çikolata sevenler için bir cennet “J’adore Chocolatier”

Çikolata sevenler için bir cennet “J’adore Chocolatier”

Özellikle tatlı krizine giren hanımların müdavimi olduğu şirin çikolatıcı. Küçük bir işletme olsa da içerisi tam anlamıyla bir çikolata deryası. Küçücük dükkana girdiğinizde sizi Fransızca nostaljik şarkılar ve mis gibi bir çikolata kokusu karşılayacaktır. En meşhur çikolatası olan “o la la beatrice” ise son derece tehlikeli; bir daha başka yerde çikolata yemek istemeyebilirsiniz.

Sütlü Tatlı isteyenler Saray Muhallebicisi’ne

Sütlü Tatlı isteyenler Saray Muhallebicisi’ne

Beyoğlu’nun en gözde mekanlarından birisi olan Saray Muhallebicisi, sütlü tatlıları sevenler için en doğru adreslerden birisi. İsmiyle müsemma muhallebisi ise İstanbul’un en iyi muhallebilerinden birisi.  Önce bir şeyler atıştırabilir, üzerine de güzel bir tatlı ziyafeti çekebilirsiniz.

Karaköy’de İkinci Bir Adres

Karaköy’de İkinci Bir Adres

Tatlı denince, yemek kültürümüzde akla gelen ilk şey genelde baklava olur ve İstanbul’da Karaköy Güllüoğlu’ndan bahsetmeden geçmek olmaz. Namı dünyayı aşan Karaköy Güllüoğlu’na giden bir baklavaseverin burada bulamayacağı hiçbir baklava türü yok tabi ama çok geç vakte kalmadan gitmek gerek; zira her gün binlerce kişinin yolu buradan geçiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lokum ve Şeker İsteyenler Eminönü’ne

Lokum ve Şeker İsteyenler Eminönü’ne

1779’dan bu yana hizmet veren ve Eminönü’nün en eski esnafı olan Ali Muhiddin Hacı Bekir lokum ve şekerlemeleri ile büyükleri bile çocuklar gibi etkileyebilecek bir yer. Ünü Arap krallarına kadar giden ve her sene binlerce turistin lokumlarının tadına baktığı Hacı Bekir’den bir şeyler almadan İstanbul’da yaşadığını söylemek Hacı Bekir’in müdavimleri tarafından yadırganabilir.

Trileçe Yemek için Fatih’e

Trileçe Yemek için Fatih’e

Trileçe İspanyol ve Arnavut tarihine sahip melez bir tatlı. Türkiye’ye ilk getiren ise Baltepe Pastanesi. Makedonya’da gördükleri Trileçe’yi çok daha güzel yapabileceklerine inanıyorlar ve kolları sıvıyorlar.

Dondurma ile birlikte karamelli bir Trileçe yemek, Fatih’e her geldiğinizde buraya uğramanıza neden olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın