Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Okullar Tatil mi? Yarın 20 Ocak İstanbul'da Okullar Tatil mi Edildi?

İstanbul'da Okullar Tatil mi? Yarın 20 Ocak İstanbul'da Okullar Tatil mi Edildi?

Meteoroloji ve AKOM'dan gelen hava durumu uyarılarının ardından İstanbul'da da kar yağışı etkisini gösterdi. Yurt genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle milyonlarca öğrenciler kar tatili beklentisi içerisine girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu ve kar yağışı uyarıları peş peşe gelince İstanbul'da okullar tatil mi merak ediliyor. Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok il beyaza büründü. Tüm yurtta etkisini hissettiren yağışlı havaların ardından İstanbul'da da kar yağışının beklendiği açıklandı. Peki, İstanbul'a yarın 20 Ocak Perşembe günü kar yağacak mı? Peki, İstanbul'da yarın okullar tatil mi? 20 Ocak Perşembe İstanbul'da okullar kar tatili mi olacak? İşte merak edilen soruların yanıtı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin birçok bölgesinde etkili olan kar yağışıyla ilgili gözler İstanbul'a çevrildi. AKOM'dan da yeni bir açıklama geldi. AKOM Müdürü Selçuk Tütüncü, 'Esas kuvvetli bir sistemin cuma akşamından itibaren geleceği tahmin ediliyor. Bu seferki biraz daha kuvvetli, yaklaşık 4-5 gün etkili olacağı söyleniyor. hafta sonundan itibaren çocuklar biraz daha sevinecek gözüküyor' dedi. İstanbul'da kar yağışı saat kaça kadar sürecek? İstanbul'da 20 Ocak Perşembe yani yarın kar yağacak mı? 20 Ocak Perşembe İstanbul'da okullar kar tatili mi olacak?

İstanbul'da Kar Yağışı Başladı

İstanbul'da Kar Yağışı Başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre İstanbul'da gece saatlerinde kar yağışının etkili olması bekleniyordu. İstanbul'un birçok bölgesinde gece saatlerinde kar yağışı başladı.

Önce Anadolu yakasında başlayan kar yağışı 01.00 itibariyle Avrupa yakasında da etkili olmaya başladı. İstanbul'un çeşitli ilçelerinde yağan kar yağışı yer yer bastırırken aralıklarla devam etti. Yağan kar yağışı sonrası birçok ilçede yollar beyaza büründü.

Yarın 20 Ocak İstanbul'da Okullar Tatil mi?

Yarın 20 Ocak İstanbul'da Okullar Tatil mi?

Yarın tatil olan iller ile ilgili henüz açıklama gelmedi. 20 Ocak'ta kar tatili olan iller açıklandığında haberimizde yer alacaktır.

İstanbul'da Yarın Kar Var mı?

İstanbul'da Yarın Kar Var mı?

Yarın bulutlu bir hava etkili olsa da kar yağışı il genelinde etkili olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün için paylaşılan hava durumu raporu ise şu şekilde:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

"Cuma Akşamı Etkisini Artıracak"

"Cuma Akşamı Etkisini Artıracak"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AKOM Müdürü Selçuk Tütüncü, 'Dün sabahtan itibaren ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı. Havanın soğumaya başlamasıyla beraber burada yaklaşık 19’a yakın birimimizle nöbetimizi tutuyoruz. Gece çok ciddi bir kar yağışı olmadı. Lokal bazı yüksek kesimlerde aralıklarla görüldü. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzden aldığımız genel bilgiler doğrultusunda esas kuvvetli bir sistemin cuma akşamından itibaren geleceği tahmin ediliyor' şeklinde ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bu Seferki Şiddetli Olacak"

"Bu Seferki Şiddetli Olacak"

Cuma günü başlayacak olan kar yağışının etkili olacağını söyleyen Tütüncü, 'Bu sefer gelen sistem, meteorolojik parametreler doğrultusunda biraz daha kuvvetli bir sistem ve yaklaşık 4-5 gün etkili olacağı söyleniyor. Büyük bir ihtimalle yarın gerekli açıklamalar yapılmış olur. Biz de Meteoroloji Genel Müdürümüzle bu konuda sürekli istişare halindeyiz. Ona göre hem vatandaşların uyarılması hem buna göre aksiyon planlarımızı tekrar gözden geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

"4-5 Gün Etkisini Sürdürecek"

"4-5 Gün Etkisini Sürdürecek"

Kar yağışının yaklaşık 5 gün süreceğinin öngörüldüğünü belirten Selçuk Tütüncü, şöyle devam etti: 'Şu ana kadar gördüğümüz kar yağışları lokal ve genelde yüksek kesimlerde oldu. Çocuklar maalesef doya doya kar topu oynayamadılar ama şu anki beklenti, hafta sonundan itibaren çocuklar biraz daha sevinecek gözüküyor. Cuma günü öğlen saatlerinden itibaren havanın soğuyacağı tahmin ediliyor. Cuma günü öğlen saatlerinden sonra belki karla karışık yağmur başlayabilir. Sistemin daha sonra etkisini arttırarak cumartesi, pazar olmak üzere yine 4-5 gün süreyle sürdüreceği tahmin ediliyor. Meteorolojik parametreler son güne kadar değişebiliyor. Biz de sürekli gözlem halindeyiz” dedi.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın