Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Kademeli Normalleşme: İş Yerleri Hazırlıklarını Yaptı, İlk Müşterilerini Aldı

İstanbul'da Kademeli Normalleşme: İş Yerleri Hazırlıklarını Yaptı, İlk Müşterilerini Aldı

Batuhan
02.03.2021 - 08:57

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından bazı iş yeri sahiplerinin geceden hazırlıklarını yaptığı görüldü. Fatih'te bir kebap salonunun çalışanları geceden masa ve sandalyelerini dezenfekte edip temizleyerek hazırlıklarını tamamladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatih'te bulunan bir kebap salonu yetkilisi Ahmet Gök, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaya göre, yüzde elli kapasiteyle sayın müşterilerimize hizmet vermek için gerekli hazırlıkları hijyen kurallarına uygulayarak hazırlığımıza başladık, bismillah diyerek. Sabah işimize bakacağız, sevgili müşterilerimizi bekliyoruz. İçleri rahat bir şekilde gelip yiyebilirler. Hijyen kurallarına uyarak hizmetimize devam etmekteyiz. Yaklaşık 4 aydır beklediğimiz bir karardı, mutluyuz yani. İşimizi de özledik, müşterilerimizi de özledik. Sabah 07.00 ile akşam 19.00 arası bekliyoruz müşterilerimizi. Akşam 19.00'dan sonra ise paket ya da gel al şeklinde devam edeceğiz' dedi.

"Müşterimizi ağırlamaya hazırız"

"Müşterimizi ağırlamaya hazırız"

Restoran sahibi Emre Samancı 'Bugün bu saat itibaren bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Müşterimizi ağırlamaya hazırız. Müşterimize baya hasret kaldık ve özledik. Müşterimizin gelmelerini sabırsızlıkla bekliyoruz. Restoranımız da önlem olarak, ilk önce yüzde 50 kapasitesi çalışmak üzere restoranın içerisindeki masa düzeni ayarladık. Dezenfektan ve gerekli sarf malzemelerimizi ayarladık. Çok heyecanlıyız. Uzun aradan sonra müşterimize kavuşacağız' dedi.

"İnsanlar henüz gelmedi daha alışmadılar"

"İnsanlar henüz gelmedi daha alışmadılar"

Esenyurt’ta börek salonu işleten Fırat Akış, 'Masalarımızın yarısını açtık yarısını kapattık. İnsanlar henüz gelmedi daha alışmadılar. Ama açılması güzel bir şey artık yavaşta bu virüsü yenmemiz lazım. Müşterilerin gelmesi lazım yemesi içmesi lazım. Baştan başladık yavaş yavaş tek birlik olarak toparlayacağız' dedi.

'Bir masada en çok 2 kişi oturtuyoruz'

'Bir masada en çok 2 kişi oturtuyoruz'

Hanifi Gonca isimli bir başka işletmeci ise, alınan karardan memnuniyetini dile getirerek, 'Eskisi gibi olmayacak daha iyi oldu. Yüzde 50 müşterilerimizi ağırlıyoruz. Bir masada en çok 2 kişi oturtuyoruz. Bir salonda 5-6 kişiden fazla müşteri oturtmuyoruz. Kurallara uymak zorundayız' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk müşteriler geldi

İlk müşteriler geldi

İstanbul'da yüzde 50 kapasiteyle açılacak olan kafe, restoran, pastane gibi işletmeler bugün ilk müşterilerini aldı. İş yerlerinde temizlik yapan masa ve sandalyeleri yerleştiren işletme sahipleri ile uzun süreden beri ilk kez içerde oturan müşteriler memnun olduklarını dile getirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
14
8
6
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yetemely 1

HAYIRLI OLSUN ALLAH HERKESE HAYIRLI KAZANÇ VERSİN.

Heisenberg

Bir restorana çevrim içi olarak garsonluk başvurusu yapmıştım. 27'sinde aradılar. Mekanlar kapalıyken garsonluk nasıl olacak diye sormuştum. Adam, "Pazartesi... Devamını Gör