Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Gezilecek Yerler

İstanbul'da Gezilecek Yerler

Gamze Geliz
12.06.2017 - 13:10

İstanbul’da gezilecek yerler yazımızda, ülkemizin en kalabalık şehri olan İstanbul’un en güzel yerlerini sizler için sıraladık. İstanbul gezilecek yerler listesi ile detaylı bir İstanbul gezi rehberi sizleri bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatih Gezilecek Yerler

İstanbul Fatih ilçesi içerisinde Bizans ve Osmanlı dönemine ait tarihi eserler ile her daim İstanbul’un en çok yerli ve yabancı turisti çeken yeri olmuştur. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethi sonrasında kendi adıyla yaptırmış olduğu Fatih Külliyesi sonrasında bu bölge Müslüman halk tarafından yerleşim yeri haline gelmiştir. Bizans döneminde Ortodoks Patrikhanesi ve Ayasofya nedeniyle Bizans İmparatorluğu için önemli bir yer olan bu bölge Osmanlı döneminde de Fatih Külliyesi ve uzun bir dönem Osmanlı İmparatorluğu’nun yönetim yeri olan Topkapı Sarayı ile önemini korumuştur. İstanbul gezi rehberi listesinde her gezginin ilk sıraya koyduğu İstanbul Fatih ilçesinde gezilecek yerlere birlikte göz atalım.

Topkapı Sarayı Müzesi

Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Cankurtaran Mahallesi içerisinde bulunmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethi sonrasında Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olan İstanbul’a hanedanlığın görkemine yakışır bir saray olması amacıyla 1460 yılında yapımına başlanmıştır. 18 yıllık bir inşaat aşaması sonrasında hizmete giren bu yapı uzun bir dönem Osmanlı İmparatorluğu’nun yönetim yeri olmuştur. 3 Nisan 1924 tarihi itibariyle müze olmasına karar verilen bu yapı günümüzde içerisindeki tarihi eserler ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer almaktadır.

Gülhane Parkı

Gülhane Parkı, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Cankurtaran Mahallesi içerisinde bulunmaktadır. Adının nereden geldiğine dair çeşitli rivayetler olsa da Osmanlı döneminde gülbeşeker adlı bir çeşit reçel imalatçılarının burada oldukça çok olmasından dolayı bu ismi aldığı söylenir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Topkapı Sarayı’nın dış bahçesi olarak kullanılmaktaydı. Bulunduğu mekanın oldukça fazla esere sahip olması nedeniyle bu bölgeye gelen ziyaretçilerin uğradığı işlek bir parktır.

Sultanahmet Meydanı

Sultanahmet Meydanı, İstanbul ili, Fatih ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Ayasofya Müzesi, Sultan Ahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı gibi Bizans ve Osmanlı dönemine ait birçok tarihi ve turistik alanı içerisinde barındırır. Bu nedenlerle ülkemize gelen turistlerin gezmek için ilk tercih ettiği yerler arasında bulunur. Özellikle yaz aylarında birçok milletten insanı bu meydanda gezerken görebilirsiniz. İçerisinde ki sayısız eser nedeniyle fotoğrafçılarında gezmek için rağbet gösterdiği bir yerdir.

Sultan Ahmet Camii

Sultan Ahmet Cami, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Sultanahmet Meydanı içerisinde bulunmaktadır. Osmanlı Padişahı 1. Ahmet tarafından Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa’ya yaptırılan bu yapı günümüzde İstanbul’da en çok turist çeken mekanlar arasında bulunmaktadır. İznik çinileriyle bezeli bu yapı yabancı turist tarafından Mavi Cami yani Blue Mosque olarak da adlandırılmaktadır. Osmanlı sultanları ve ailesi tarafından yaptırılan camiler arasında 6 minareli tek cami olma unvanını taşımaktadır. Bulunduğu alandaki diğer tarihi yapılar ile birlikte çokça ziyaretçi çene Sultanahmet Camini aileniz ile ziyaret edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayasofya Müzesi

Ayasofya Müzesi, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Ayasofya Meydanı içerisinde bulunmaktadır. Tam olarak Sultan Ahmet Camii karşısında bulunan bu yapı İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinden öncesinde katedral olarak hizmet vermiş, fetih sonrasında camiye dönüştürülmüştür. 1935 yılından itibaren ise müze olarak hizmet vermektedir. Geçirmiş olduğu bu safhalar nedeniyle içerisinde birçok farklı ambiyansı harmanlamıştır. İstanbul’un en çok turist çeken bu mekanı etrafındaki diğer tarihi eserler ile birlikte bulunduğu yerin turistik önemini de arttırmaktadır. İstanbul’a yolu düşmüş herkesin mutlaka görmesi gereken eserler arasındadır.

Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı veya bazıları tarafından söylendiği şekliyle Yerebatan Sarayı, İstanbul ili, Fatih ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Ayasofya Meydanı ve Sultan Ahmet Camii’ne çok yakındır. Bizans İmparatorluğu tarafından yakın çevreye su verilmesi amacıyla yapılmıştır. İstanbul’un Osmanlı tarafından fethinden sonra İslami olarak içilmesi için durgun su yerine akan suyun tercih edilmesi nedeniyle sadece Topkapı Sarayı’nın bahçelerine su verilmek amacıyla kullanılmıştır. Günümüzde sanatsal etkinlikler ve turistik geziler amacıyla kullanılmaktadır. Burayı ziyaret etmeden önce içerisindeki nem oranının astım hastaları için uygun olmadığını göz önünde bulundurmanızı öneririz.

Süleymaniye Camii

Süleymaniye Camii, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Süleymaniye Mahallesi içerisinde bulunmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. İçerisinde bulunan medreseler, hastane, kütüphaneler, hamam, imarethanelerden oluşan Süleymaniye Külliyesinin bir parçasıdır. Osmanlı mimarisinin en gözde eserlerinden olan Süleymaniye Camii büyük Osmanlı mimari Mimar Sinan tarafından büyük bir özenle yapılmış ve kendisinin “kalfalık eserim” olarak tanımladığı tarihi bir eserdir. Oldukça fazla yerli ve yabancı turist çeken bu eseri aileniz ile ziyaret etmenizi öneririz.

Kapalıçarşı

Kapalıçarşı ya da ülkemize gelen yabancı turistlerin söylemiyle Grandbazaar, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Beyazıt Mahallesi içerisinde bulunmaktadır. Yapımına Fatih Sultan Mehmet döneminde 1460 yılında başlanmıştır. Kanuni Sultan Süleyman döneminde de ilaveler yapılmıştır. Gün içerisinde 500bin insanın geldiği bu muhteşem yapı yılda 91 milyon turist tarafından ziyaret edilen dünyanın en fazla ziyaretçi çeken turistik yeri unvanına sahiptir. İçerisinde bulunan 4bin üzerindeki dükkan ile gerek yerli gerekse yabancı turistin rağbet ettiği mekanlardan biridir.

Beyoğlu Gezilecek Yerler

İstanbul Beyoğlu ilçesi birçok insan için renkli gece hayatlarının tek adresi olarak görülen bir ilçedir. İsmini Osmanlı döneminde bölgede yaşayan bir beyin oğlunun sahip olduğu konaktan aldığı söylenir. Birçok gezilecek yeri ve pek bilinmese de tarihi mekanları içerisinde barındırır. Kendisine has atmosferi ile diğer ilçelerden farklılığını ayak basar basmaz anlayabilirsiniz. Beyoğlu hem eğlenmek hem de gezmek isteyen ziyaretçilerin İstanbul’da gezilecek yerler tercihlerinde üst sıralara sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taksim Meydanı

Taksim Meydanı, İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi içerisinde bulunmaktadır. İstanbul’un en ünlü noktalarından biridir. Etrafında bulunan mekanlar ile birlikte gerek İstanbul’da yaşayanların gerekse gezmek için gelenlerin ilk uğradığı yerlerden biridir. Meydan içerisinde bulunan ve meydanın simgesi olan Taksim Cumhuriyet Anıtı İtalya vatandaşı Pietro Canonica adlı heykeltıraş tarafından yapılmıştır. Etrafında ki bir çok mekan ile mutlaka gezilmesi gereken yerlerden biridir.

İstiklal Caddesi

İstiklal Caddesi, İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Gezmek için İstanbul’un en çok tercih edilen yerlerinden biridir. Taksim Meydanı ile Beyoğlu Tünel arasında yer alır. İçerisinde bulunan kafeler, yemek yeme alanları, eğlence mekanları, kilise, üniversite gibi her türden mekan ile herkese hitap eden en ünlü alanlardan biridir. Taksim Meydanı gezisi sonrasında vakit kaybetmeden gezilebilecek güzel bir yerdir.

Galata Kulesi

Galata Kulesi, İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Galata semti içerisinde bulunmaktadır. İstanbul’da yaşayan veya yaşamayan her insanın en az bir kere fotoğrafını gördüğü bir yerdir. 528 yılında denizciler için fener kulesi olması amacıyla Bizans İmparatorluğu tarafından inşa edilen bu yapı aynı zamanda dünyanın en eski kuleleri arasında yer almaktadır. UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesine dahil edilen Galata Kulesi ziyaretçilerine 360 derece İstanbul seyir imkanı sunmaktadır.

Miniatürk

Miniatürk, İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Ülkemizde ve yurt dışında ecdadımıza ait birçok yerin birebir maketlerinin bulunduğu, tek bir alanda birçok yeri tanımanız için kurulmuş eşsiz bir alandır. Haliç kıyısında kurulu bu alan aileniz ve çocuklarınız ile güzel bir hafta sonu gezisi amacıyla seçilmesi gereken eşsiz yerlerden biridir. Çocuklarınıza ülkemizdeki önemli yerleri göstermek ve keyifli bir vakit geçirmeniz için mutlaka değerlendirmenizi öneriyoruz.

Üsküdar Gezilecek Yerler

İstanbul Üsküdar ilçesi tarih öncesi yıllarda Fenikelilerin yerleşimi ile hayat bulmuş İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biridir. Eski insanların liman kenti olarak kullandığı bu bölge ticaret alanına oldukça bilinen bir yer olmuştur. Bu kadar eski tarihe sahip oluşu, günümüze gelen birçok tarihi esere neden olmuştur. Üsküdar nereye baksanız tarihi yapı ve eserlerle dolu olan, İstanbul’un hızlı modernleşmesine inat tarih ile iç içe bir ilçedir. Enfes yapıları ve atmosferi ile İstanbul gezilecek yerler kategorisinde oldukça popüler bir bölgedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kız Kulesi

Kız Kulesi, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Salacak Mahallesi içerisinde Salacak açıklarında bulunmaktadır. Deniz üzerindeki küçük bir adacık üzerine inşa edilmiş tarihi bir yapıdır. Efsane ve rivayetlere konu olan bu yapıya Salacak açıklarından tekne seferleri ile gidilebilmektedir. Kız kulesi içerisine girmek bu nedenle zor ve maddi açıdan biraz külfetli olsa da sahil şeridi boyunca kız kulesi manzarasına karşı kolay bir şekilde aileniz ve sevdikleriniz ile çaylarınızı yudumlayabilirsiniz.

Beylerbeyi Sarayı

Beylerbeyi Sarayı, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Beylerbeyi Mahallesi içerisinde bulunmaktadır. Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz tarafından yazlık mekan ve yabancı devlet erkanının ağırlanacağı bir konukevi olarak düşünülmüş ve mimar Sarkis Balyan yapımı için görevlendirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra da devlet konukevi olarak kullanılmıştır. Bulunduğu konum, boğaz manzarası ve eşsiz mimarisi ile gezilmesi gereken önemli tarihi eserler arasındadır.

Kadıköy Gezilecek Yerler

İstanbul Kadıköy ilçesi bugün Anadolu yakasının en işlek ilçelerinden biridir. Tarih boyunca oldukça uzun bir sahil şeridine sahip oluşu sayesinde her daim taşımacılık ve ticaret alanlarında rağbet görmüştür. Bizans döneminde Kalkedon ismine sahip olan Kadıköy, Osmanlı döneminde ise Fatih Sultan Mehmet tarafından yönetiminin İstanbul kadısı Hızır Bey’e verilmesi nedeniyle zamanla Kadıköy olarak anılmıştır. Fazla tarihi esere sahip olmasa da kendine has yerleşim yerleri, huzur veren sokakları, sıcak insanları ile Kadıköy birçok insan tarafından bilinmekte ve İstanbul’da gezilecek yerler konusunda rağbet görmektedir.

Haydarpaşa Garı

Haydarpaşa Garı, İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Rasimpaşa Mahallesi içerisinde bulunmaktadır. Osmanlı padişahı 2. Abdülhamit döneminde yapımına başlanmış ve 1908 yılında hizmete girmiştir. 2012 yılında son seferini yapmış ve uzun bir dönem seferlerine ara vermiştir. Bu tarihi mekan özellikle fotoğraf çekmek isteyenlerin en gözde mekanları arasında bulunmaktadır. Bir dönem eski Türk filmlerinde İstanbul’a gelme sahnelerinin vazgeçilmez yeri olan bu tarihi yapıyı mutlaka gezmenizi ve görmenizi öneriyoruz.

Beşiktaş Gezilecek Yerler

İstanbul Beşiktaş ilçesi, üzerinde bulundurduğu önemli bağlantı yolları ile birçok İstanbullunun yakından tanıdığı bir ilçedir. İçerisinde barındırdığı son dönem Osmanlı mimarisi eserler ile oldukça fazla tarihi yapıya sahiptir. Geçmiş ile gelecek arasında bağlantı görevi yapan ilçe hızla modernleşmenin yanı sıra tarihi dokusunu iyi muhafaza edebilmiştir. Beşiktaş İstanbul gezilecek yerler önerilerimizde bulunmayı hak eden güzel bir ilçedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Dolmabahçe Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecid tarafından Topkapı Sarayı’nın artık yetersiz kalması üzerine 1843 yılında mimarı olan Garabet Amira Balyan ve oğluna yaptırılmıştır. İçerisinde 285 oda, 44 büyük salon ve 6 hamam bulunmaktadır. Osmanlı İmparatorluğunun geleneksel ve tarihsel ezgileri ile batı mimarisinin harmanlandığı önemli tarihi yapılardan biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanından sonra Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanılmıştır. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından gözlerini yumduğu son güne kadar kullanılmıştır. Ziyarete açık bu müze sarayın aileniz ile gezilmesi gereken yerler listesinde olmasını tavsiye ediyoruz.

Sarıyer Gezilecek Yerler

Sarıyer Cumhuriyetin kuruluşundan önce Osmanlı döneminde şehrin kalbinin attığı merkezden uzak bir bölge olduğu için tenha sayılabilecek bir yerleşim yeriydi. Cumhuriyet sonrası hızla nüfus almıştır. Giderek betonlaşan ve doğal örtüsünü kaybeden İstanbul’un kalan son büyük yeşil bölümleri bu ilçededir. İstanbul’un akciğerleri olarak nitelendirilebilir. El değmemiş doğallığıyla şehrin karmaşa ve stresinden kaçmak isteyen insanların İstanbul gezilecek yerler bölümünde ilk sırada bulunmaktadır.

Emirgan Korusu

Emirgan Korusu, İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, Emirgan Mahallesi içerisinde bulunmaktadır. İstanbul Boğazı kıyısında yaklaşık 47 hektarlık büyük bir alana kurulmuştur. Her yıl Nisan ayında düzenlenen Lale Festivali görülmeye değerdir. Tamamı yeşil alan üzerine kurulu bu mekanda aileniz ile piknik ve kahvaltı yapabilir hoş vakit geçirebilirsiniz.

Belgrad Ormanı

Belgrad Ormanı, İstanbul ili, Sarıyer ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Bizans ve Osmanlı döneminde halkın içme suyu ihtiyacını büyük ölçüde karşılamaktaydı. İsmini Kanuni Sultan Süleyman’ın Sırbistan seferi sonrasında beraberinde getirdiği Belgradlı köylülerin yerleştirilmesi nedeniyle almıştır. Aynı dönemde Belgradlı köylülerin içme suyunu kirlettiği anlaşılınca padişah fermanı ile köy boşaltılmış ve orman korunmaya alınmıştır. Bölge Orta Avrupa ve Akdeniz iklim geçişi arasında bulunduğundan farklı bitki türlerinin iç içe olmasını sağlamıştır. Orman nesli tükenmekte olan çok sayıda kuş ve memeli hayvana ev sahipliği yapmaktadır. Orman ve mesire alanı olarak halka açılmış bu harika tabiat varlığını aileniz ve sevdikleriniz ile mutlaka gezmenizi öneririz.

Eyüp Gezilecek Yerler

Eyüp ilçesi, İstanbul’un fethi sonrasında Müslüman halkın surların dışında oluşturduğu ilk yerleşim yeridir. İsmini ilçe içerisinde kabri bulunan Ebu Eyyub El-Ensari adlı zattan almaktadır. Osmanlı imparatorluğunun oldukça önem verdiği bu ilçe birçok Osmanlı eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Eyüp ilçesi İstanbul’da gezilecek yerler hakkında fikir isteyen ziyaretçiler için oldukça güzel bir tercih olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pierre Loti Tepesi

Pierre Loti Tepesi, İstanbul ili, Eyüp ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Adını 1876 yılında burayı çok seven ve yerleşen Fransız yazar Julien Viaud’un lakabından alır. Eyüp’ten teleferik hattı ile kolayca gidilebilecek bu yer Haliç’e nazır eşsiz manzarası ile ziyaretçilerine çaylarını yudumlarken muhteşem bir seyir imkanı sunmaktadır. Aileniz yada sevdikleriniz ile gidilebilecek hoş vakitler geçirilebilecek bu yeri mutlaka gezmenizi öneriyoruz.

Adalar Gezilecek Yerler

Adalar, İstanbul’un sahip olmuş olduğu 9 adadan oluşan ilçenin adıdır. Her bir adanın diğerinden farklı bir havası bulunmaktadır. Her adada ortak olan noktalar ise içerisinde motorlu araçların kullanılamaması ve birbirinden güzel bahçelerle bezenmiş evlere sahip olmasıdır. Özellikle hafta sonu gerek denize girmek isteyenler, gerekse şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenler için İstanbul gezilecek yerler arayışında özel bir yere sahiptir.

Büyükada

Büyükada, İstanbul’da bulunan adaların en büyüğüdür. Motorlu araçların bulunmadığı bu alan şehrin stresinden ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin en gözde yeri olmuştur. Denize girmek isteyenler kadar içerisinde bulunan eğlence mekanları, tarihi yerleri ve buraya özgü sokakları ile gezmek ve eğlenmek isteyenlerin de geldiği güzel bir yerdir. Aileniz veya sevdikleriniz ile mutlaka değerlendirmenizi öneriyoruz.

İstanbul’da Gezilecek Yerler

İstanbul Türkiye’nin en kalabalık şehri olmasının yanı sıra aynı zamanda Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan köprü görevi de görmektedir. Coğrafi ve jeopolitik özellikleri sayesinde tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tüm bu nedenlerden dolayı günümüzde adeta açık hava müzesi haline gelmiştir.

İster doğma büyüme İstanbullu olun, isterseniz yolunuz kısa süreliğine İstanbul’a düşmüş olsun. İstanbul’da gezilecek yerler makalemizde çoğumuzun ilk defa duyacağı, gezilmesi ve görülmesi gereken yerleri sizler için sıraladık. Sizinde bildiğiniz gezilmesi ve görülmesi gereken yerler varsa lütfen yorum kısmından bize belirtin.

Kaynak: https://www.geziyerler.com/istanbulda...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın