Görüş Bildir
Haberler
İstanbul’da En Çok Kazanın Meydana Geldiği 13 Nokta

İstanbul’da En Çok Kazanın Meydana Geldiği 13 Nokta

Radyo Trafik
25.09.2014 - 12:36 Son Güncelleme: 25.09.2014 - 13:54

Radyo Trafik'in hazırladığı yaz dönemi kaza raporuna göre Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında  İstanbul’da en çok kazanın meydana geldiği 13 nokta;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. FSM Köprüsü Anadolu - Avrupa yönü

1. FSM Köprüsü Anadolu - Avrupa yönü

Genellikle köprü öncesinde ya da Kavacık Kavşak civarında meydana gelen kazalar. Bu bölgede genellikle tırla küçük aracın karıştığı hasarlı kazalar meydana geliyor. FSM Köprüsü trafiğini ciddi anlamda etkileyen kazalardan sonra alternatif yol olarak önerilen Çavuşbaşı Orman Yolu da çok yoğunlaşıyor.

2. FSM Köprüsü Avrupa - Anadolu yönü

2. FSM Köprüsü Avrupa - Anadolu yönü

Özellikle gişe öncesinde ve gişe sonrasında meydana gelen kazalar. Gişe öncesindeki kazalar OGS - HGS şeritleri arasındaki geçişlerden kaynaklı, gişe sonrasındaki kazalar ise köprüye doğru yolun daralmasından kaynaklı meydana geliyor.

3. Küçükçekmece ve Avcılar

3. Küçükçekmece ve Avcılar

Yaz döneminde FSM Köprüsü sonrasında Küçükçekmece en çok kaza olan bölgelerde ikinci sırayı alıyor. E5 Küçükçekmece - Avcılar ile E5 Avcılar - Küçükçekmece yönlerinde yoğunlukla birlikte küçük hasarlı kazaların oranı çok yüksek. Bu bölgelerde yaz dönemi günde ortalama 4 kaza meydana geldi.

4. Mahmutbey Gişeler

4. Mahmutbey Gişeler

TEM Mahmutbey Gişeler - İstoç ve Altınşehir yönlerinde tır sayısının fazla olmasıyla birlikte tırla küçük aracın karıştığı kaza sayısı çok yüksek. Kış dönemine göre yaz döneminde bu bölgede meydana gelen kaza sayısında düşüş yaşansa dahi FSM Köprüsü’nden sonra üçüncü sırada önemini koruyor.

5. İstoç ve Metris

5. İstoç ve Metris

 TEM İstoç – Metris ile TEM Metris - İstoç yönlerinde gün içerisinde meydana gelen hasarlı kaza oranı oldukça yüksek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çobançeşme - Şirinevler ve Merter

6. Çobançeşme - Şirinevler ve Merter

E5 Çobançeşme – Şirinevler, Şirinevler - İncirli ile E5 Merter - Cevizlibağ yönlerinde kronik yoğunluk dışında hem ana yolda hem de yan yolda çok sayıda kaza meydana geliyor.

7. Altınşehir

7. Altınşehir

 Yaz döneminde Altınşehir’de de kaza oranında artış yaşandı. Bu bölgede meydana gelen kazalar TEM’de trafiği Esenyurt’tan itibaren yoğunlaştırdı.

8. Çamlıca Gişeler

8. Çamlıca Gişeler

TEM Çamlıca Gişeler – Dudullu Kavşak ve Kartal istikametinde de çok sayıda kaza meydana geldi. Kazalar özellikle gişe sonrasında ve gişe öncesinde meydana geldi.

9. Şile Yolu

9. Şile Yolu

Özellikle Nevzat Demir Tesisleri civarında - Tepeüstü yönünde çok sayıda kaza meydana geliyor. Genellikle yoğun sabah trafiğinde çok sayıda hasarlı kaza yaşanıyor. Ayrıca kuvvetli sağanak yağışların etkili olduğu günler Çekmeköy – Nevzat Demir Tesisleri yönünde çok sayıda ağır hasarlı kaza meydana geldi.

10. Ümraniye

10. Ümraniye

TEM Ümraniye Kavşak – Çavuşbaşı ya da TEM Ümraniye Kavşak – Çakmak istikametlerinde yaz dönemi sıklıkla hafif  hasarlı kazalar meydana geldi. Hafif hasarlı kaza olmasına rağmen genellikle saat 10.00’dan sonra, yani ağır araçların trafiğe çıkmasından sonra kaza meydana geldiği için TEM’i yoğunlaştıran sıkıntılar yaşandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Küçükyalı

11. Küçükyalı

E5 Küçükyalı – Maltepe ile E5 Küçükyalı – Bostancı yönlerinde genellikle 3 aracın karıştığı kazalar meydana geliyor. Bu kazaların da büyük çoğunluğu hafif hasarla sonuçlanıyor. Ancak E5 Maltepe – Bostancı yönünde meydana gelen kazalar köprü istikametlerinde ilerleyenler için ciddi sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor. Bu yüzden sürücüler E5’e alternatif olarak sahil yolunu tercih ediyorlar.

12. Kurtköy

12. Kurtköy

Yaz dönemi kuvvetli sağanak yağışlarla birlikte TEM’de Kurtköy civarında meydana kaza sayısında da artış yaşandı. Bu kazaların büyük kısmı TEM Kurtköy – Samandıra istikametinde meydana geldi, bu durum da genellikle Orhanlı’dan itibaren TEM’in yoğunlaşmasına neden oldu.

13. Boğaziçi Köprüsü

13. Boğaziçi Köprüsü

Yaz döneminde Boğaziçi Köprüsü’nde her iki yakaya geçişte meydana gelen kaza oranları kış dönemine göre yüzde 50 azaldı. Köprü girişlerinde meydana gelen kazalar da genellikle hafif hasarla sonuçlandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0