Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Askeri Servis Aracına Bombalı Saldırı

İstanbul'da Askeri Servis Aracına Bombalı Saldırı

Onedio Medya
12.05.2016 - 17:02

İstanbul Sancaktepe'de askeri kışla yakınında bomba yüklü bir araç infilak etti. Park halindeki bombalı aracın Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndan çıkan servis aracının geçişi sırasında patlatıldığı öğrenildi. İstanbul Valiliği, patlamada 6'sı asker, 3'ü sivil olmak üzere 9 kişinin yaralandığını açıkladı. Valilik yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu da belirtti. Saldırıyla bağlantılı olan kişilerin 12 EA 683 plakalı ticari bir araçta bulunduklarını tespit eden polis ekipleri, İstanbul'un her yerinde bu aracı arıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın verdiği bilgiye göre Sancaktepe Osmangazi Mahallesi Vurgun Sokak'ta 16:45'te bir patlama gerçekleşti.

Gelen bilgilere göre Sancaktepe'deki 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndan çıkan ve 9 askeri personeli taşıyan servis aracına 30 metre mesafede patlayıcı yüklü bir araç infilak ettirildi. 

Anadolu Ajansı bombalı aracın park halinde olduğu bilgisini aktardı. 

Valilik: 5'i asker 8 kişi yaralandı

CNN Türk'e bilgi veren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 6'sı askeri personel 1'i sivil toplam 7 kişinin hafif şekilde yaralandığını söyledi.

NTV'ye konuşan askeri kaynaklar da, bombalı aracın erken patlatıldığını söylerken İstanbul Valiliği 18:29'da yaptığı açıklamayla, saldırıda 6'sı asker, 3'ü sivil olmak üzere 9 kişinin yaralandığını açıkladı. Valilik yaralılardan 1'inin durumunun ağır olduğunu da belirtti.

Patlayıcı çivilerle desteklenmiş

Patlamayla beraber çevredeki çok sayıda bina ve aracın hasar gördüğü belirtiliyor. 

Patlama bölgesindeki CNN muhabiri Hakan Tunç bölgede çok sayıda çivi olduğunu, bazı ambulansların lastiklerinin de bu çiviler nedeniyle patladığını söyledi.

Patlama anına ilişkin görüntüler

İçeriğin Devamı Aşağıda

TSK'dan açıklama geldi

Genelkurmay'ın resmi internet sitesinden patlamaya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

'12 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 16.40 sularında İstanbul Sancaktepe’de, Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis aracının geçişi esnasında, teröristlerce park halindeki bir aracın patlatılması neticesinde, iki kahraman silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmış, dört kahraman silah arkadaşımız ile araç şoförü kontrol amaçlı olarak hastanede ayakta tedavi edilmiştir.

Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.'

Plakası belirlenen bir araç aranıyor

Anadolu Ajansı muhabirinin verdiği bilgiye göre, olayla ilgili çalışma yürüten ekipler, terör saldırısıyla bağlantılı olan kişi ya da kişilerin 12 EA 683 plakalı hafif ticari araçta bulunduklarını tespit etti.

Polis telsizinden tüm ekiplere plakası anons edilen hafif ticari aracın görüldüğü yerde durdurularak, içindekilerin yakalanması talimatı verildi.

Patlama noktasından ilk fotoğraflar

Patlama noktasından ilk fotoğraflar
Patlama noktasından ilk fotoğraflar

Askeri personeli taşıyan araç

Askeri personeli taşıyan araç
İçeriğin Devamı Aşağıda

Patlayan araçtan geriye kalanlar

Patlayan araçtan geriye kalanlar
Patlayan araçtan geriye kalanlar

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
monapizza

Ülkemizde olan tüm patlamaların,ölümlerin sorumlusu başkanlık sevdalısı zattır

begolatte

Bu hiç bir sıfata koyamadığım şahıs "başkan" olabilmek için katliam yapıyor. Seçmeni alkış tutup bizlere küfürler yağdırıyor. Şuursuzluk (aslında para aşkı d... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Yaralimi? ashashashashash ;DDD o aractan sag cikana saygi duyarim. icerige bakmaya pek gerek yok