Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da 17 Polis Şefi Açığa Alındı!

İstanbul'da 17 Polis Şefi Açığa Alındı!

Fatih UZUN
16.05.2014 - 19:54

İstanbul'da 17 Polis Şefi Açığa Alındı!

Yasa dışı dinlemelerle ilgili sürdürülen soruşturma sonunda 17 polis şefi açığa alındı.

Sahte isimler, sahte olaylar ve sahte deliller üzeriden, yasadışı telefon dinlemesi yaptıkları iddia edilen aralarında Istanbul eski Istihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan ile birlikte 5'i emniyet müdürü rütbeli emniyet personelin bulunduğu 17 kişi açığa alındı.

İstanbul'da yaklaşık 3 aydır Istihbarat Şube Müdürlüğü'nde geçmişe dönük olarak yasadışı telefon dinlemelerini araştıran Mülkiye ve Polis başmüfettişleri yasadışı telefon dinlemelerinin izine ulaştı.

Müfettişlerin yaptığı inceleme sonunda binlerce kişinin sahte olaylar, sahte isimler ve sahte deliller üzerinden 'mahkeme kararı' da alınarak telefonların dinlendiği tespit edildi.

Bunun üzerine yasadışı telefon dinlemesi ile ilgili rapor hazırlayan müfettişler, aralarında Istanbul eski Istihbarattan sorumlu emniyet müdür yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in de yardımcılığını yapan Istanbul Istihbarat eski Şube Müdürü Erol Demirhan'ın da bulunduğu 17 kişinin açığa alınmasını istedi. Müfettişlerin raporu üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün oluru İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile 17 üst düzey polis şefi açığa alındı.

Görevden el çektirilen, kimlik ve silahlarına el koyulan polislerin 5'inin emniyet müdürü, 12'sinin ise başkomiser ve emniyet amiri rütbesinde olduğu bildirildi.

  • internethaber.com
Kaynak: http://www.internethaber.com/istanbul...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0