Görüş Bildir
Haberler
'Gecikmenin Nedeni Güvenlik Sorunu'

'Gecikmenin Nedeni Güvenlik Sorunu'

adem kara
23.05.2014 - 17:44

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Açıklama

Uğur Kurt’un vurularak öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan Başsavcılık, olay yerine 27 saat sonra gidilmesiyle ilgili eleştirilere yanıt verdi. Açıklamada, olay yerinde güvenlik tedbiri alınamadığı için gecikme yaşandığı belirtildi.

Okmeydanı’ndaki polis müdahalesi sırasında, Uğur Kurt’un vurularak öldürülmesiyle ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı basın açıklaması yaptı.

Basından sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ateş Hasan Sözen, soruşturma savcısının olay yerine 27 saat sonra gitmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Savcı Hasan Yılmaz, sabahtan itibaren 2 saatte bir emniyetle temas haline giriyor. Olay yerinde güvenlik tedbiri alınamıyor. Sonunda olumlu cevap gelince gidiliyor. Maalesef gittiğinde de olaylar oluyor. Bu nedenle olay yerinde yeterli inceleme yapılamadı. Başka türlü bir gecikme yok.”

Olay yerinde yeniden inceleme yapılacak

Olay yerinin, yeterli inceleme yapılamaması nedeniyle halen muhafaza altında tutulduğunu belirten Sözen, “Uğur Kurt’a isabet eden kurşunun geliş istikametine ilişkin yeterli inceleme yapılamadı. Olay yerinde yeniden inceleme yapılacak” dedi.

Yarım saat sonra soruşturma başladı

Sözen, Nöbetçi Savcı Hasan Yılmaz'ın olayın hemen ardından emniyet makamlarına talimat verdiğini ve olaydan yaklaşık yarım saat sonra soruşturma başlatıldığını belirtti.

Gece üçte savcı nezaretinde otopsi yapıldı

Uğur Kurt’un olay yerinde ölmediğini belirten Sözen, “Uğur Kurt yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde ölseydi ve cenaze orada bulunsaydı savcı anında oraya gidecekti. Hastanede vefat edince 1.30’da Adli Tıp Kurumu Başkanı’na telefon edilip otopsiye ilişkin tıbbi personelin hazır edilmesi istendi. 03.00’de Savcı Hasan Yılmaz ve Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nda görevli nöbetçi savcı nezaretinde otopsi yapıldı” diye konuştu.

14 polisin silahı ile inceleniyor

En önemli detayın Uğur Kurt’a isabet eden mermi çekirdeğinin çıkarılması olduğunu ifade eden Sözen, “Çekirdek çıkarılarak mühürlü muhafaza altına alındı. Hangi tabancadan çıktığına dair incelemeyi Adli Tıp Kurumu yapıyor. Şu ana kadar 14 polisin tabancasına el konuldu. İnceleme devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/gec...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0