Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Boğazı'ndan Yine Yaban Domuzu Çıktı...

İstanbul Boğazı'ndan Yine Yaban Domuzu Çıktı...

adem kara
10.11.2014 - 17:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da 10 gün içerisinde 3. kez boğazın sularından yaban domuzu çıktı. Tophane sahilinde denizden çıkarılan domuzun 3. köprü ve çevresindeki inşaat hareketliliğinden etkilendiği ve 30 kilometreye yakın bir mesafeyi yüzerek geçtiği düşünülüyor.

Boğaz sularında 3’üncü kez karşılaşılan domuz bu kez çok şaşırtıcı bir bölgede Taksim’in yanıbaşındaki Tophane rıhtımından karaya çıkarıldı.

Vatandaşlar ve rıhtımdaki görevliler domuzu kurtarmak için uzun uğraşlar verdi. Domuzun yakalamak için atılan halatı ısırarak kendini kurtarmaya çalıştığı, ancak kıyıdaki insanlardan ürküp yeniden açığa yüzdüğü görüldü. Dalgalar arasındaki domuz bir teknenin yardımıyla kıyıya yönlendirildi, kıyıdan atılan halatlarla güçlükle de olsa karaya çıkartıldı. 

Uyuşturucu iğne atılan yaban domuzunun belediye ekipleri tarafından hayvan toplama aracına taşınarak Büyükşehir Belediyesi Hasdal Rehabilitasyon ve Veterinerlik Merkezi’ne götürüldüğü öğrenildi.

EN UZUN MESAFE YÜZEN DOMUZ OLDU

Domuzun karaya çıkartıldığı yere en yakın mesafedeki orman, kuş uçuşu 20-25 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Eğer domuz bu alandan denize girdiyse  25 kilometrenin de üzerinde bir mesafeyi yüzerek geçtiği ortaya çıkıyor.

Domuzların boğazın akıntıları nedeniyle bu kadar uzak mesafelere geldikleri düşünülüyor. Geçtiğimiz günlerde de boğaz sularında farklı günlerde iki yüzen domuza rastlanmıştı. Bu olaylarda domuzlar Tarabya ve Bebek sahilinden karaya çıkarılmıştı.

Erhan TEKTEN - Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/istanbul-bogazi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0