Görüş Bildir
Haberler
İsrail Polisinden Mescid-i Aksa’da Namaz Kılan Cemaate Baskın

İsrail Polisinden Mescid-i Aksa’da Namaz Kılan Cemaate Baskın

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi'nde namaz kılan cemaate saldırıda bulundu. 100'den fazla kişinin yaralandığı müdahaleye Türkiye'den tepki gecikmedi.

Independent'in aktardığına göre İsrail polisi, Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nde yatsı namazı kılan cemaate karşı ses bombaları ve plastik mermi kullandı.

Öte yandan Mescid-i Aksa’nın içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ile Sahire Kapısında da İsrail polisi Filistinli gençlere saldırdı.

Yoğun bir şekilde çevrede konuşlanan polis, Eski Şehir kapılarından kontrollü bir şekilde geçişlere izin verdi.

Saldırda en az 100 Filistinli yaralandı.

Türkiye'den tepki

Türkiye'den tepki

Saldırı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik tepki gösterdi.

Kalın: Hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail

Kalın, “İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombalarıyla saldırmasını şiddetle kınıyoruz.  Mübarek Ramazan günlerinde hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa’yı derhal terk etmelidir.  Bu menfur ve pervasız saldırılar derhal durmalıdır” dedi.

Altun: Asla kabul edilemez

Çavuşoğlu: İnsanlık dışı bir olay

Kılıçdaroğlu'ndan kınama: Yüreklerimiz bir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan 'İsrail polisinin Mescid-i Aksa cemaatine yaptığı saldırıları şiddetle kınıyorum.' diyerek 'Filistinli kardeşlerimizle dualarımız aynı, yüreklerimiz birdir!' dedi.

Karamollaoğlu: Zaman, zalimlere haddini bildirme zamanı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Ramazan ayının başından beri, pervasızca saldırılar gerçekleştiren işgalci İsrail, şimdi de Müslümanların göz bebeği ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya alçakça saldırıyor” tepkisi gösterdi.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

İslam dünyasının parçalanmışlığını fırsat bilerek, tüm dünyanın gözü önünde kutsallarımızı dahi hedef alan ve fütursuzca bu zulümleri işleyenler iyi bilsinler ki, eninde sonunda tüm yaptıklarının hesabı mutlaka sorulacaktır! Hiç vakit kaybetmeksizin, Cuma gününe, Ramazan ayına, Kudüs şehrine ve Mescid-i Aksa’ya aynı anda saldıran işgalcilere, bir an evvel hak ettikleri karşılık misliyle verilmelidir.

Söylenecek sözlerin artık tükendiğini, acilen somut adımlar atılması gerektiğini kaydeden Karamollaoğlu, “İslam alemine çağrıda bulunuyorum” diyerek şunları kaydetti:

Gün, ilk kıblemize, onurumuza, namusumuza ve izzetimize sahip çıkma günüdür! Zaman, zalimlere haddini bildirme zamanıdır!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
138
52
37
28
14
12
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

erdoğan ve tayfası ne zaman sıkışsa ya da seçim yaklaşsa, israil filistin halkına saldırıyor.

V for Valkyr

Doğu Türkistan'daki Uygurlar, Çinliler tarafından asimilasyona uğruyor. Kadınlara tecavüz ediliyor. AKAPE ve MEHAPE'li herhangi bir yetkili ağzını açamıyor. ... Devamını Gör

The Storm

Gündemden haberin yokki.

Salim Topbaş

Arap Sünni Ermeni Yahudi kim olursa olsun insan insana bunu yapmamalı!