Görüş Bildir
Haberler
İsrail Ordusu, Gazze Şeridi’ne Kara Operasyonu Başlattı

İsrail Ordusu, Gazze Şeridi’ne Kara Operasyonu Başlattı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne kara ve hava operasyonu başlattığını ve İsrail askerlerinin Gazze’ye girdiğini duyurdu. İsrail'in operasyon tarihi olarak kuruluş tarihi olan 14 Mayıs'ı seçmesi dikkat çekti.

Filistinli grupların başta Gazze Şeridi yakınındaki yerleşimler olmak üzere İsrail topraklarına yönelik roket saldırıları bugün de devam ediyor.

İsrail'e ait savaş uçakları ise Gazze'ye yönelik bombardımanını sürdürüyor. 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail bombardımanında hayatını kaybedenlerin 27'si çocuk ve 11'i kadın olmak üzere toplam 103'e yükseldiğini ve 580 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bununla birlikte Lod, Hayfa ve diğer İsrail kentlerinde de protesto gösterileri ve şiddet olayları yaşanıyor.

Operasyon başladı

İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricust AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını söyledi.

Conricust, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ne girmeye başladığını vurgulayarak, operasyonla ilgili şu aşamada daha fazla detay veremeyeceğini kaydetti.

Gün içinde operasyona hazırlık yapıldığı basına yansımıştı. 👇

Bombardıman görüntüleri 🎥

"Hamas'a çok ağır bir bedel ödeteceğimizi söyledim"

Kudüs ve Gazze'deki olaylar

Kudüs ve Gazze'deki olaylar

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik 'Surların Muhafızı' adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

AA ve Sputnik Türkiye

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
20
14
10
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
UP

Benim askerim, mehmetciğim olaya karışmasın bir daml kanları akmasında geri kalanlar ne bok yiyorsa yesin. Yıllardır var bu savas yıllardır kimse düzeltmedi ... Devamını Gör

görüncek adam

Siyasal dinciler birbirini öldürüyor . Olan masumlara oluyor. Masumlar ölmese mısır + kola al izle.

Matt Denis

israile her zaman sempatim ve sevgim olmuştur ama konu savaş olunca tüm dunya buna bi dur demeli olan masum yahudi,arap halkına oluyor