Görüş Bildir
Haberler
İsrail’in Gazze Saldırılarında 52'si Çocuk 181 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail’in Gazze Saldırılarında 52'si Çocuk 181 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail’in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarla birlikte hayatını kaybedenlerin sayısının 181'e yükseldiği bildirildi. Filistinli kaynakların açıklamasına göre ölenlerin 52'si çocuk, 31'i de kadın.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in gece yarısından itibaren düzenlediği saldırılarda 10'u kadın, 8'i çocuk olmak üzere 26 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu saldırıyla birlikte hayatını kaybedenlerin sayısı 52'si çocuk, 31'i kadın olmak üzere 181'e yükseldi.

İsrail, dün düzenlediği bir hava saldırısında Gazze’de bulunan ve ABD merkezli The Associated Press (AP) haber ajansı ile Katar merkezli Al Jazeera televizyon kanalının da içinde bulunduğu 12 katlı bir binayı hedef almıştı. 👇

Hamas'ın ofisleri olduğuna dair kanıt yok

Hamas'ın ofisleri olduğuna dair kanıt yok

AP haber ajansı ise binada Hamas’a ait ofislerin yer aldığına veya Hamas’ın orada faaliyet yürüttüğüne dair kanıt olmadığını belirterek, saldırıyı kınadı.

"Hamas 120 roket attı"

"Hamas 120 roket attı"

Bu arada İsrail, Hamas‘ın gece boyunca 120 roket saldırısı düzenlediğini ve bunların büyük bir kısmının havada tespit edilerek etkisiz hale getirildiğini, bazılarınınsa Gazze topraklarına düştüğünü açıkladı. 

Roket saldırıları sırasında İsraillilerin uyarı sirenleri ile barınaklara gizlendiği belirtildi. Tel Aviv ile Beersheba’da 10 İsraillinin yaralandığı haber verildi.

İsrail’de güvenlikten sorumlu kabinenin bugün ilerleyen saatlerde toplanması bekleniyor. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dün geç saatlerde yaptığı halka sesleniş konuşmasında operasyonun henüz bitmediğini tekrarladı.

AB dışişleri bakanları olağanüstü toplanıyor

AB dışişleri bakanları olağanüstü toplanıyor

İsrail ile Hamas arasında tırmanan şiddet nedeniyle Avrupa Birliği ülkeleri dışişleri bakanları salı günü olağanüstü şekilde toplanacak. 

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Twitter'den yaptığı açıklamaya göre bakanlar, konuyu düzenlenecek bir video konferansta ele alacak.

Çatışmalar geçen pazartesi gününden bu yana hızla tırmanış kaydetti. Hamas'ın İsrail'e 2 bin 900 roket fırlattığı belirtilirken, Filistinli kaynaklar 181  kişinin hayatını kaybettiği olaylarda bin 200'den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu. Olaylarda 10 İsraillinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın bugün paylaştığı fotoğraflar

Anadolu Ajansı'nın bugün paylaştığı fotoğraflar

AA, DW Türkçe ve Reuters

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barış Çakıcı

AB ve insan hakları sadece Avrupa ve katolikler için geçerlidir. Yüksek ihtimal müslümanları hamam böceği gibi görüyorlar

Mr.Hate

Benim hep merak ettiğim bir konu var. Hamas bir terör örgütü ise İsrail'in kendini savunması normal. Hayır Hamas bir terör örgütü değil, ülkesini savunan bir... Devamını Gör

İsim Soyisim

Sen her dinle ilgili kışkırtma olduğunda alttan almak yerine diklenip tehditler savur, yüzlerce füze salla İsrail şehirlerine sonra kendi şehirlerini vurulun... Devamını Gör

Psimaxwe

Bana bak isim Soyisim denen şerefsiz, öncelikle senin beynini sikeyim. Irkçılıktan ve neo ottomancı iğrenç eril zihniyetinden o kadae kudurmuşsun ki çocuk v... Devamını Gör