Görüş Bildir
Haberler
İsrail Dış İşleri Bakanlığı Direktörü: 'Türkiye Konusunda Umutluyuz'

İsrail Dış İşleri Bakanlığı Direktörü: 'Türkiye Konusunda Umutluyuz'

İsrail, Türkiye ile ilişkilerin yakın gelecekte yeniden kurulması konusunda 'umutlu'. Jerusalem Post'a konuşan İsrail Dışişleri Bakanlığı Direktörü Dore Gold, Ankara-Tel Aviv ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haziran ayında Roma'da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile gizli görüşmeler gerçekleştirdiği ortaya çıkan Gold, 'Çok uzak olmayan bir tarihte İsrail ve Türkiye'nin yeniden ilişki kuracağı konusunda umutluyum' dedi.

'Bölgesel gelişmeler ve tehditlerin Ankara'yı bazı değişikliklere zorladığını' öne süren Gold, 'Türkiye'nin etrafındaki stratejik çevre, 2-3 yıl öncesine göre çok daha karmaşık.. Buna IŞİD'in sadece Suriye'ye değil Türkiye'ye de bir tehdit olarak ortaya çıkmasını... İran'ın gücünü artırmasını ve bu durumun hem İsrail hem de Türkiye için bir sorun olmasını örnek gösterebiliriz' diye konuştu.

Gold, 'Ancak her şey zaman alır' diyerek, uzlaşma sürecinin çok hızlı ilerlememesinin doğal olduğunu ifade etti.

"Çıkarlarımız örtüşüyor"

"Çıkarlarımız örtüşüyor"

İsrailli yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarda olduğu bir Türkiye ile ilişkilerin kurulup kurulamayacağına ilişkin bir soruya ise şöyle yanıt verdi:

'Ülkelerin en nihayetinde, çıkarlarına göre hareket ettiklerini düşünüyorum. Ve bence Türkiye ile İsrail'in de örtüşen önemli çıkarları var.'

Jerusalem Post, Mavi Marmara baskınının ardından ilişkilerin bozulduğu İsrail'le yakında anlaşma sağlanacağını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ın geçen haftaki sözlerini de hatırlattı.

Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0