Görüş Bildir
Haberler
İsrail'de Teknolojik Ağaçlar yapılandırıldı!

İsrail'de Teknolojik Ağaçlar yapılandırıldı!

Burhan Emre Uzun
22.11.2014 - 12:24 Son Güncelleme: 22.11.2014 - 18:14

İsrail'de Teknolojik Ağaçlar yapılandırıldı!

Bildiğimiz yeşil ağaçlar klorofilleri sayesinde fotosentez yaparak güneş ışığını kimyasal enerjiye çeviriyor , İsrail de denen bu teknolojik ağaçlar ise güneş ışığını elektronik cihazların enerji toplaması için enerjiye çeviriyor. İsrail’in Sologic şirketinin projesi olan bu düşünce aslına bakarsanız hiç fena değil.

ETree adı verilen bu ağaçlar dallar ve yapraklar yerine çok sayıda güneş pilleri destekleyen metal gövdeden oluşuyor. Güneş ışığını USB gibi çeşitlili kablı çıkışları ile elektronik cihazlara aktarıyor. Ayrıca gündüz emdiği güneş enerjisiyle geceleri etrafını da aydınlatabiliyor.

Sologic şirketinin kurucusu Michael Lesri ETree projesi için yaptığı açıklamada şunları söyledi :

Biz dev şirketlerin daima geniş kapsamlı sistemler üzerinde çalıştığını görüyoruz . Şimdi ise biz güneş enerjisinin herkese ulaşılabilir olduğunu görüyoruz.

İlk güneş ağaçları İsrail’in Zixron kentinde yükselecek. Sologic şirketi teknolojik ağaçların büyük bir bölümünü Çin ve Fransa’ya satmayı planlıyor.

Bir ağacın bile fiyatı yaklaşık 100 bin dolar. 7 güneş paneli 1,4 kW elektrik enerjisi jenerasyon ediyor. Bu, 35 notbookun bataryası için yeterli bir enerji diyebiliriz.

Kaynak: http://bemreuzun.com.tr/israilde-tekn...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın