Görüş Bildir
Haberler
İsrail BM Okulunu Vurdu...

İsrail BM Okulunu Vurdu...

adem kara
24.07.2014 - 16:37

Gazze'de sivillere yönelik saldırısını aralıksız sürdüren İsrail ordusu bu sefer Birleşmiş Milletler'e ait bir okulu vurdu. Saldırılardan kaçan sivillerin sığındığı okulda çoğu çocuk en az 13 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı.

İsrail ordusu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) Gazze'nin Beyt Hanun bölgesinde bulunan okulunu hedef aldı.

Saldırıda ilk belirlemelere göre çoğu çocuk en az 13 kişi hayatını kaybetti, en az 100 kişi yaralandı.

Yaralılar Gazze'deki farklı hastanelere naklediliyor.

Hayatını kaybeden çocukların aileleri saldırıdan sonra okulu ziyaret eden BM yetkililerini protesto etti. Ölen çocukların yakınları BM yetkililerinin araçlarına saldırdı.

BM yetkilileri araçlarıyla bölgeden uzaklaştı.

Okul, sivillerin sığındığı, Gazze'deki az sayıda güvenli noktadan biriydi.

İsrail ordusunun hedefindeki noktalardan biri de Şeyh Rıdvan semtiydi. Sivil yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye atılan füzeler Filistinli ailelerin yaşadığı iki apartmana isabet etti.

Han Yunus'taki Huza ve Abasan bölgeleri ile Beyt Hanan semtleri de iki gündür İsrail savaş uçakları tarafından bombalanıyor.

Huza semtine giren İsrail askerleri bombalamalarda ölen Filistinlilerin cesetlerinin kaldırılmasına izin vermiyor. Bölgedeki aileler evlerine hapsolmuş durumda. Hareket halindeki her şeye ateş ediliyor. Ambulanslar ve kurtarma ekipleri de sürekli bombalamalar devam ettiği için bölgeye giremiyor.

Beyt Hananu ve Han Yunus semtlerinde yaralılar aileleri veya yakınları tarafından sırtlarda taşınarak en yakın hastaneye ulaştırılıyor.

Bombalamalar sonucu yıkılan binaların altında hala çok sayıda Filistinli var.

İsrailli keskin nişancılar

Han Yunus bölgesinde bazı binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştiren İsrail ordusu sivillere ateş açıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, İsrail ordusunun Gazze, Huza, Abasan, Beyt Lahiye ve Beni Suheyl bölgelerine gerçekleştirdiği son altı saat içindeki saldırılarında altısı çocuk 23 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Uluslararası Kızılhaç ile üç defa koordinasyon kurduklarını buna rağmen Huza'ya giremediklerini belirten Eşref Kudra, 'Son kez bir saat önce koordinasyon kurduk. Bunun olmasına rağmen ambulans ve sağlık ekiplerimiz yoğun ateş ve saldırılardan dolayı hâlâ Huza'ya giremiyor. İsrail işgal ordusu, yaklaşmaya çalışan ambulanslara ateş açıyor. İsrail askerleri mahalleye giriş yollarını kapatıyor. Filistin Kızılayı'na ait ambulanslar birçok defa İsrail işgal ordusunun ateşinin hedefi oldu' diye konuştu.

Üç İsrail askeri öldü

İzzeddin Kassam Tugayları, gece yaşanan çatışmalarda altı İsrail askerinin öldürüldüğünü, çok sayıda askerin de yaralandığını açıkladı.

İsrail ordusu ise çatışmalarda üç askerinin daha öldüğünü 32 askerinin yaralandığını duyurdu.

İsrail yaralı askerlerden bazılarının durumunun ağır olduğunu belirtti.

Çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısı 33'e yükseldi.

İsrail ordusu son iki gün içinde Şecaiyye Mahallesi'nde 120 yeri bombaladı, Gazze'ye saldırının başladığından beri en az 3 bin ton bomba attı.

Gazze'de 7 Temmuz'da başlayan İsrail saldırılarında şimdiye kadar en az 759 Filistinli öldü, 5 bine yakın kişi yaralandı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/israil-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0