Görüş Bildir
Haberler
İspanyolların Ne Kadar Ateşli Bir Millet Olduğunu Gösteren 12 İddialı Dizi

İspanyolların Ne Kadar Ateşli Bir Millet Olduğunu Gösteren 12 İddialı Dizi

R.G.
12.01.2021 - 11:01

Özellikle, son yıllarda popüler hale gelen İspanyol dizileri diziseverler tarafından büyük ilgi gördü. Birçok başarılı işe imza atan İspanyolların yaptığı her diziyi de ilgiyle takip eder olduk. Hal böyle olunca, onların ne kadar ateşli bir millet olduğuna da şahit olduk.

İşte ilgiyle izlenen 12 İspanyol yapımı dizi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gran Hotel

1. Gran Hotel

Melodram türündeki 'Gran Hotel' dizisi, 1905'li yılların İspanya'sında geçer. En iyi İspanyol yapımı dizilerinden biri olan Gran Hotel, zenginlik ile fakirlik, cinsiyet ayrımı ve statü farklılıkları gibi toplumsal konulara da dikkat çeker. Miami sahilinde bulunan Gran Hotel bir işletmedir. Dizide, işletmenin sahipleri ile çalışanları arasında yaşanan olaylar anlatılır. Gran Hotel topluluğu dışarıdan bakıldığında kusursuz olarak gözükse de, içine girildiğinde pek çok sır ve yalanın yer aldığı fark edilir. Diziye; sırlar, yalanlar, entrikalar ve kışkırtıcı ilişkiler gibi olgular damga vuruyor. Ayrıca, Gran Hotel 8.4 IMDb puanı ile de dikkatleri üzerine çekiyor.

2. Las Chicas Del Cable

2. Las Chicas Del Cable

Las Chicas del Cable, Netflix ile dünyaya yayılan bir dizi. Ayrıca Las Chicas del Cable, Netflix'in İspanya'da yapmış olduğu ilk orijinal dizi olarak anılıyor. Dizi, 1928 yılında İspanya'nın başkenti Madrid'te açılan ulusal bir telefon şirketini ve bu şirkete işçi olarak alınan kadınların hikayesini anlatıyor. Dram ve tarihi türdeki dizi, 2017 yılında gösterime girerek çok kısa bir süre içerisinde büyük başarı yakaladı. Dizi, dört ayrı kadın karakterin arkadaşlıkları, aşkları, kıskançlık ve ihanetleri üzerine yaşadıkları olaylara odaklanır. Başrolde ise Blanca Suarez, Ana Fernandez Garcia ve Yon Gonzales gibi başarılı oyuncular yer alıyor.

3. Elite

3. Elite

Elite, Netflix'in son yıllarda en çok izlenen yapımlarından biri. İspanyol yapımı diziler arasında da en dikkat çekenler arasında yer alıyor. Dizi, işçi sınıfından gelen üç gencin ülkenin en seçkin okulu olan 'Las Encinas'a gitmeye hak kazanmaları ile başlıyor. Dizinin olay örgüsü, ülkede meydana gelen büyük bir depremin tüm okulları yıkması ve açıkta kalan öğrencilerin çevrede bulunan diğer okullara yerleştirilmesi ile devam ediyor. Bu olayın ardından dizideki işçi sınıfından gelen üç genç, zengin çocuklarının okuduğu 'Las Encinas'a kabul ediliyor. Okulun diğer öğrencilerine göre daha az sosyal haklara sahip olan bu üç genç, birçok sorunla karşı karşıya kalarak ayakta kalmaya çalışıyor.

4. Valeria

4. Valeria

Valeria, Netflix'in yayınlamış olduğu en yeni İspanyol dizilerinden biri. 2020 yılının Mayıs ayında izleyici ile buluşan dizi Elisabet Benavent'in 'Valeria' adlı romanının bir uyarlaması. Dizi, 28 yaşında hayatı yolunda gitmeyen bir kadının yaşadığı hikayeleri anlatıyor. Dizinin baş karakteri olan Valeria, 6 yıllık evliliğinde büyük sorunlar yaşayan, kariyerinde de istediği başarıları yakalayamayan bir kadını sergiliyor. Valeria, yaşadığı bu zorlu süreci ise üç yakın kadın arkadaşının desteği ile aşmaya çalışıyor.

5. Vis A Vis

5. Vis A Vis

İspanyol dizilerinin parlayan yıldızı olarak anılan Vis a Vis, en fazla izleyici kitlesine sahip İspanyol yapımlarından biri. Bir kadın hapishanesinde geçen dizi, güç savaşı ve hayatta kalma mücadelesi ile de ön plana çıkıyor. Vis a Vis, erkek arkadaşına son derece bağlı olan bir kadının kendini farklı bir dünya içinde bulmasını anlatıyor. Dizinin başrollerini ise 'La Casa De Papel' dizisiyle tanıdığımız Najwa Nimri (Müfettiş Alicia Sierra) ve Alba Flores (Naomi) paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. O Sabor Das Margaridas

6. O Sabor Das Margaridas

2019 yılının Mart ayında Netflix'te yayımlanan 'O Sabor Das Margaridas' dizisi, polisiye ve gerilim türünde bir mini dizi. Dizi İspanya, Galiçya'nın sakin bir kasabasında 'Marta Labrada' ismindeki bir kızın kaybolmasını ve onu bulması için kasabaya gelen dedektifin başına gelenleri anlatıyor.

7. Ingobernable

7. Ingobernable

Ingobernable, gerilim ve dram türünde yayımlanan bir diğer İspanyol dizisi. Ingobernable, Meksika başkanının inançlı ve idealleri olan eşi Emilia'nın yaşadığı hikayeleri anlatır. Eşiyle mutlu bir evliliği olan Emilia, kocasının siyasi hayatında aldığı yanlış kararlardan dolayı ondan boşanmaya karar verir. Emilia'nın ayrılmak istediği sırada eşiyle yaşadığı şiddetli bir tartışmada, Meksika başkanı olan Diego kaza ile balkondan düşerek yaşamını yitirir.

8. El Tiempo Entre Costuras

8. El Tiempo Entre Costuras

El Tiempo Entre Costuras, Maria Duenas'ın aynı isimli romanından uyarlanan bir dönem dizisidir. Dizi, Madrid'te genç bir modacının annesi ile birlikte yaşadığı maceraları anlatır. Dizide yer verilen eski zamanlar, orijinal ve kaliteli bir anlatımla seyirciye aktarılıyor. Sahip olduğu 8.4'lük yüksek IMDb puanı ile dikkatleri üzerine çeken dizinin oyuncu kadrosunda Adriana Ugarte, Ben Temple ve Hannah New gibi isimler yer alıyor.

9. Vivir Sin Permiso

9. Vivir Sin Permiso

Dram ve suç türündeki Vivir Sin Permiso, uyuşturucu baronu ve bir gemi gemi şirketi patronu emeklilik planlarını açıkladığı sırada sağ kolunun mirasını varisinden çalmayı planlamasını anlatır.

10. Alta Mar

10. Alta Mar

2019 Netflix yapımı olan Alta Mar, dram, gerilim ve polisiye türünde yayımlanan bir İspanyol dizisidir. Dizi, 1940'lı yıllarda Barbara de Braganza isimli bir gemi ile Rio de Jenario'ya gitmeye çalışan insanların hikayesini anlatıyor. Her yolcu hem farklı bir sırra sahip hem de farklı bir amaca. Ancak büyük dalgaların eşlik ettiği yolculukları sanıldığı kadar kolay geçmez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Velvet

11. Velvet

Velvet, 2013 ile 2016 yılları arasında yayımlanan İspanyol yapımı bir dizidir. 1950'li yılların İspanya'sında geçen dizinin konusu o dönemde Madrid'te yaşayan bir çiftin yaşadıkları zorlu aşk öyküsüdür. Dizi, ülkenin en önemli moda mağazasının varisinin, mağazanın terzilerinden biri ile arasındaki aşkı anlatır. Ancak dizideki bu ilişki basit bir ilişkiden ibaret değildir. Aile, para unsuru ve kıskançlık konuları ikili arasındaki ilişkiyi karmaşık ve eğlenceli bir hale getirir. Başrollerini Paula Echevarria ile Alverto Marquez'in paylaştığı dizi, romantik ve aşk hikayesi severlerin kesinlikle izlemesi gerekenler arasında yer alıyor.

12. El Embarcadero

12. El Embarcadero

Ve geldik listemizin son sırasına... 2019 ve 2020 yıllarında yayımlanan El Embarcadero, 'La Casa De Papel' dizisinin yaratıcısı Alex Pina'nın ellerinden çıkan bir yapım. Yayımlandığı ilk günden itibaren oldukça ses getiren 'El Embarcadero'nun başrolünde ise La Casa De Papel dizisinden tanıdığımız Alvaro Morte yer alıyor. Dizi, genç bir kadının kocasının gizemli ölümünün arkasındaki sırları açığa çıkarmasını ve karşılaştığı gerçekleri harika bir kurgu ile izleyicilerine sunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
5
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın