Görüş Bildir
Haberler
İspanya'nın Yeni Kralı 6′ncı Felipe Oldu

İspanya'nın Yeni Kralı 6′ncı Felipe Oldu

Onedio Medya
19.06.2014 - 17:52 Son Güncelleme: 19.06.2014 - 18:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Parlamenter monarşiyle yönetilen İspanya’da 6′ncı Felipe’nin krallık dönemi bugün resmen başladı. 76 yaşındaki babası Juan Carlos’un tahtından feragat etmesinin ardından yerini alan 46 yaşındaki 6′ncı Felipe için mecliste yemin töreni düzenlendi.

Dünyadaki diğer monarşilerden farklı olarak 6′ncı Felipe, 1975 yılında babası Juan Carlos’un krallık töreninde olduğu gibi taç giymeyecek. 6′ncı Felipe’nin İspanyol Anayasası üzerine yemin ettiği tören sırasında kürsüde, İspanyol monarşisinin sembolü olan taç ve kral asası altın kaplamalı bir sandığın üzerinde durdu. 6′ncı Felipe, İspanya Silahlı Kuvvetler’in en üst komutanı olarak mareşal nişanının takılı olduğu Kara Kuvvetleri’ne ait resmi davet üniformasıyla törene katıldı. Törende eşi Kraliçe Letizia ile küçük kızları Prenses Sofia ve Leonor da hazır bulundu. Törende, Felipe’nin teyzesi, Lugo Düşesi Elena gözyaşlarını tutamadı.

Juan Carlos ve eşi Sofia ise basın karşısında ön plana çıkmak istemedikleri için bugün mecliste düzenlenen törene katılmıyor. Yeni kral için meclisteki yemin töreninin ardından sadece resmi davetler için kullanılan şehir merkezindeki Kraliyet Sarayı’nda resepsiyon verilecek.

Dipnot Tv

Kaynak: http://www.dipnot.tv/ispanyanin-yeni-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0