Görüş Bildir
Haberler
İsmail Kartal: ''Kazanmaktan Başka Çaremiz Yok''

İsmail Kartal: ''Kazanmaktan Başka Çaremiz Yok''

Batuhan
22.03.2015 - 10:18

İsmail Kartal'a göre Beşiktaş'ı yıkmanın anahtarı önde baskı ve orta sahanın kontrolünü ele almaktan geçiyor.

Beşiktaş maçı belki de Fenerbahçe’nin Şampiyonluk yolunda kaderini belirleyecek. İsmail Kartal ve ekibi, sezonun bu en kritik mücadelesi öncesi rakibi analiz etmek için gece gündüz çalıştı. Son olarak Beşiktaş’ın Club Brugge’e 3-1 yenildiği maçı yardımcılarıyla birlikte analiz eden Kartal, derbide 3 puanı getirecek oyun planını belirledi. İsmail Kartal’ın önceliği derbide orta saha üstünlüğünü ele almak. Bunun için ileri uçta görev yapacak oyunculardan rakibe sürekli pres yapmasını isteyecek Kartal, Beşiktaş’ın oyun kurmasına olanak vermeyecek.

Topal’la kesecek

Fenerbahçe tam saha presle Beşiktaş’ı bunaltacak. Başarılı çalıştırıcı, Siyah-Beyazlılar’ı yıkmak için ise kanatları kullanacak. Sarı-Lacivertliler hafta boyunca kanat organizasyonları üzerine çalıştı. Kartal oyuncularından kaptıkları topları hızla kanatlara göndermelerini ve bu şekilde gol aramalarını istedi. Beşiktaş’ın hızlı ataklarının önüne Mehmet Topal’ın kademeye girmesiyle durdurmayı planlayan tecrübeli çalıştırıcı, Demba Ba’yı da Bruno Alves’le kontrol etmeye çalışacak.

‘Kazanmak zorundayız’

İsmail Kartal, derbide zaferden başka bir şey düşünmüyor. Kartal, mücadeleyle ilgili olarak, “Bizim bu sezon oynayacağımız en önemli karşılaşma, kazanmaktan başka çaremiz yok. Rakibimizin 4 puan gerisindeyiz. Bu farkın daha fazla açılmasını istemiyoruz. Seyircimizin desteği ile derbi maçını kazanıp, yarışa ortak olacağız” ifadelerini kullandı.

Kartal’ın karnesi

İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin başında ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray’a karşı şu ana kadar 4 maça çıktı. Sarı-Kırmızılılar önünde 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alan Kartal, bu akşamki rakibi Siyah-Beyazlılar’la ise 1 kez karşılaştı. O mücadelede de Fenerbahçe, Beşiktaş’ı 2-0 mağlup etmişti.

eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın