Görüş Bildir
Haberler
İskoç Bir Ailenin Oğulları Gibi Yetiştirdiği Herkül İsimli Boz Ayı İle Tanışın!

İskoç Bir Ailenin Oğulları Gibi Yetiştirdiği Herkül İsimli Boz Ayı İle Tanışın!

İsmi Herkül'dü. Yakışıklı, tatlı biriydi ve her zaman beni güldürmeyi başarırdı. Asla beni hayal kırıklığına uğratmadı. Onunla birlikte şimdi hatırladığım zaman bile suratımda gülümseme oluşturan anılar yaşadık.

-Maggie Robbin

70'lerde pek çok şey çok farklıydı. Bir şekilde İskoç bir çift vahşi doğa parkından yavru bir boz ayı alabiliyor ve adını Herkül koyabiliyordu! Peki bu gerçekten nasıl oldu? Neden oldu? İşte cevabı!

Kaynak: http://www.theladbible.com/articles/t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Andy ve Maggie Robin İskoç bir çift ve yakın zamanda bir boz ayı hakkında kitap çıkartıyorlar. Peki bu ayı kim? Hiç birine zarar verdi mi? Çok fazla cevapsız soru var!

Andy ve Maggie Robin İskoç bir çift ve yakın zamanda bir boz ayı hakkında kitap çıkartıyorlar. Peki bu ayı kim? Hiç birine zarar verdi mi? Çok fazla cevapsız soru var!

Öncelikli olarak Andy Robin'in bir güreşçi olduğunu söyleyelim. 1960'ların sonlarında Andy, resimde de görebileceğiniz gibi bir ayı ile güreşmeye ikna edildi. Güreşten önce ise önlem maksadı ile ayının dişleri söküldü..(İşte insanoğlu.) Fakat bu Andy'ye bir fikir vermiş olacak ki, Andy kendi kendine eğitebileceği, saygı ile yaklaşabileceği ve tabii ki güreşebileceği bir ayı almaya karar verdi.

Bundan sonrasında ise çift bir şekilde, İskoçya'da bulunan bir parktan annesinin terk ettiği yaşa gelen bir ayı buldu ve aldı. Uzmanlar her ne kadar bunun çok tehlikeli olduğunu söylese de, çift ayı ile oldukça fazla zaman geçirdi ve boz ayıyı adeta oğulları gibi yetiştirdi.

Çok masum zamanlardı. Bir ayı ile birçok şey yapabilir ve kimse sizi rahatsız etmezdi. Şimdilerde, tüm bu bürokrası yüzünden hiçbir şey yapamıyorsunuz. Herc'i bir yere kapatırlardı ve bu onu yok ederdi. Çünkü o , dışarı çıkıp dağları gezmeye bayılırdı.

Maggie Robin.

Andy bir güreş şampiyonuydu ve bu evlatlık ayı pek çok tartışmaya neden oluyordu. Fakat, sonradan onun sadece bir ayı olmadığı aynı zamanda adeta ailenin bir çocuğu olduğu anlaşılıyordu. Çiftin hiç çocuğu olmamıştı (ki zaten bir ayının yanında bebek bakmak ne kadar mantıklı ve kolaydır?) o yüzden Herc'in ailenin çocuğu gibi olması artık kaçınılmazdı!

O dönemler Robin ailesi aynı zamanda bir bar işletiyordu ve Herkül sadece orada et yemekle kalmıyor aynı zamanda içiyordu! Maggie'ye göre Herkül ''mutlu bir sarhoş''du ve bir şeyleri devirmekten nefret ediyordu!

Yakın zamanda bu haber dünya çapında yayılmaya başladı ve Herkül reklamlarda, televizyon programlarında ve hatta Roger Moore ile birlikte Octopussy adlı filmde oynadı!

1980 yılının Ağustos ayında kaybolduğunda ise ünü bir kat daha arttı. İskoçya'da bulunan Benbecula isimli bir adada reklam filmi çekerken, kaçtığı haberi geldi. ''Kaçış'' 24 gün boyunca sürdü ve pek çok habere konu oldu. Robin ailesi ise bu sırada her gece ağlıyor ve Herkül'ün bulunmasını umuyordu. 24 gün sonra ise Herkül son görüldüğü yerin birkaç kilometre yakınlarında görüldü ve sakinleştirici ile vurularak eve götürüldü.

Bu noktada ise Herkül yaklaşık olarak 100 kilo vermişti! Çiftçiler, ayı kayıpken kuzuları yiyecek endişesi içindeydi fakat Herkül, tek bir canlıya bile dokunmamıştı. 

Başarılar ile dolu bir hayat yaşayan Herkül, bir keresinde komedyen Bob Hope golf oynarken onun sopalarını taşıdı, Ronald Reagen'dan telgraf aldı ve inanılmaz bir şekilde Time dergisinin kapağına çıktı! Sonrasında ise Herkül hakkında bir belgesel bile çekildi. 

Ne yazık ki, yine bir reklam filmi çekimi sırasında sakatlanan Herkül, bu sebeple bir süre sonra hayata gözlerini yumdu. 2000'li yılların başında ölen Herkül, öldüğünde ise 26 dolu dolu yıl yaşamıştı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merak edenler BBC'nin Herkül ile alakalı çektiği videoyu buradan izleyebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
20
19
14
13
5
0