Görüş Bildir
Haberler
Tekirdağ'daki Kreşte İşkenceyi Ortaya Çıkaran Cevap: "Uyumayan Çocukları Öğretmenimiz Bağlayarak Uyutuyor"

etiket Tekirdağ'daki Kreşte İşkenceyi Ortaya Çıkaran Cevap: "Uyumayan Çocukları Öğretmenimiz Bağlayarak Uyutuyor"

Akın Çelik
09.12.2022 - 14:13

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesindeki özel kreşte çocuklara şiddet uygulandığı iddiasıyla, aileler suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kreşteki 2 öğretmenin işine son verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anne, evde kızının oynadığı bebeğini ellerini kurdele ile arkadan bağlayıp uyutması üzerine şüphelendi.

Anne, evde kızının oynadığı bebeğini ellerini kurdele ile arkadan bağlayıp uyutması üzerine şüphelendi.

Olay, temmuz ayında Kapaklı'da, Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde meydana geldi. Anne E.E., evde kızı D.E.'nin oynadığı bebeğini ellerini kurdele ile arkadan bağlayıp uyutması üzerine şüphelendi. Annesinin bunu neden yaptığını sorduğu D.E., kreşte uyumayan çocukları öğretmenlerinin bağlayarak uyuttuğunu söyledi. Bunun üzerine E.E., bağlayan öğretmenlerin isimlerini kızından öğrendi, diğer velilerle irtibata geçti. E.E., 250 öğrencisi bulunan kreş yönetimi ile görüşmek istedi. Olumlu talep alamayan veliler, bu yılın haziran, temmuz ve ağustos ayına ait güvenlik kamerası görüntülerinin kayıtlarının incelenmesini istedi. Bu talebi de kabul etmeyen kreş yönetimi, 7 çocuğun kreşle ilişkisini kesip, ailelerine durumu mail ile bildirdi.

Savcılık kamera kayıtlarına el koyarak, incelemeye aldı.

Savcılık kamera kayıtlarına el koyarak, incelemeye aldı.

Velilerin suç duyurusunda bulunması üzerine Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili inceleme başlattı. Savcılık kamera kayıtlarına el koyarak, incelemeye aldı. Görüntülerde, bir öğretmenin çocuğu tutup yere attığı, bazı çocukları itip kaktıkları, üzerlerini değişirken sert davrandıkları, bir öğretmenin çocuğu yere sert bir şekilde oturttuğu, çocukların yattıkları yatakları taşırken, başına çarptığı, ağlayan çocuğu zorla bezle masa sildirdikleri, sert davrandıkları çocukların ağladığı, bir çocuğun eline ve yüzüne vurdukları yer aldı.

İşte o görüntüler ⬇️

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bahse konu öğretmenlerimizin işine son verilmiştir."

"Bahse konu öğretmenlerimizin işine son verilmiştir."

Görüntülerin incelenmesinin ardından 7 veli, öğretmenler, S.M. ve B.Y. ile kreş idarecileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuya ilişkin soruşturması sürerken, kreş yönetimi, olayın duyulmasının ardından 2 öğretmenin görevine son verdi. Velilerin cep telefonlarına kreşten gönderilen mesajlarda ise, 'Sevgili velilerimiz. Görüntüleri üzüntüyle izlemiş bulunmaktayız. Bahse konu öğretmenlerimizin işine son verilmiştir. Hukuki süreç başlamıştır, konuyla ilgili detaylı açıklama üst yönetim tarafından yapılacaktır' denildi.

"Konuyla ilgili kişiler hakkında idari gerekli işlemlerin yapılacağını ve yargılama sürecinin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız"

"Konuyla ilgili kişiler hakkında idari gerekli işlemlerin yapılacağını ve yargılama sürecinin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız"

ÇOSB yönetiminden konuya ilişkin yazılı açıklama da yapıldı. Bölge müdürlükleri bünyesinde faaliyet gösteren Özel ÇOBS Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile ilgili basında yayınlanan görüntülerle ilgili açıklama yapma gereği duyulduğu belirtilerek, “Görüntülerdeki konu, yargıya intikal ettirilmiş olup, bölge müdürlüğümüz tarafından söz konusu çalışanların, işine son verilerek idari tahkikata başlanmış olup, tahkikat devam etmektedir. Kreşimizdeki diğer çocuklarımızın ve velilerimizin etkilenmemesi için büyük bir titizlikle üzerinde durduğumuz konuyla ilgili kişiler hakkında idari gerekli işlemlerin yapılacağını ve yargılama sürecinin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
226
48
16
15
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Ay yönetimin açıklamasına bak! Bunlar olurken siz Müge Anlı mı izliyordunuz kardeşim? Şu bebelerin psikolojileri hakkında en küçük bir fikriniz var mı acaba?... Devamını Gör

Barbaros İsmet

Kapatılsın mı kreşlerde ?

electrica

Bir değil, iki değil... Bilmem kaç güne ait görüntüler kolaj yapılmış. Hiç mi izlenmedi? Hiç mi duyulmadı? Sadece öğretmenler değil, kreş hakkında da kapatma... Devamını Gör

Beatrize Vaksman

Yonetim neden once konuyu arastiran velilerin cocuklarini okuldan cikariyor. Sorusturmalar baslayinca ilgili yonetim rolunu oynuyor.???? bi sittirin gidin..... Devamını Gör