Görüş Bildir
Haberler
İşkence Yapana Bir, Yazana İki Yıl Hapis!

İşkence Yapana Bir, Yazana İki Yıl Hapis!

adem kara
04.11.2014 - 10:41 Son Güncelleme: 04.11.2014 - 12:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcı, ‘Algı Oluşturduğu’ İddiasıyla Gazetecinin Hapsini İstedi

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Vedat Bilgin, Milliyet muhabiri Kemal Göktaş hakkında dava açtı.

Davanın nedeni ise Kemal Göktaş’ın İzmir’de Fevziye Cengiz’e karakolda işkence yapmakla suçlanan polislere 1 yıl, mağdur kadına ise 8 yıla kadar hapis cezası istenmesine ilişkin haberi. Savcı Vedat Bilgin, gazeteci Kemal Göktaş’ın bu haberle “savcının polislere ayrıcalık gözettiği algısını oluşturmaya çalıştığını” iddia ediyor ve Göktaş için, “kamu görevlisine alenen hakaret ettiği” iddiasıyla 14 aydan 28 aya kadar hapis cezası istiyor.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Göksel Er’in İzmir Başsavcılığı’na verdiği şikâyet dilekçesi üzerine gazeteci Göktaş hakkında açılan soruşturma tamamlandı.

Göktaş’ın haberinde, savcı Er’in ismini açıkça yazdığı belirtilen iddianamede “İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davadaki mütalaasının kamuoyunda farklı algılanmasına, bir anlamda görevli savcı olan müştekinin polis memurlarına ayrıcalık gözeterek hakkaniyete uygun hareket etmediği yönünde algı oluşturmaya yol açacak şekilde AİHM ve Yargıtay yerleşik içtihatlarına göre hakaret suçunu işlediği” ileri sürüldü. Savcı Bilgin, bu nedenle Göktaş hakkında “aleni olarak kamu görevlisine hakaret suçundan” 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istedi. “Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs” suçundan ise takipsizlik kararı verildi.

İddianamede, Göktaş’ın hangi ifadeyle savcı Er’e hakaret ettiği somut olarak belirtilmedi ve yazdığı haberdeki ifadelerin bir bütün olarak savcı Er’in polislere ayrıcalık gözettiği algısı yaratılmaya çalışıldığı savunuldu. 

Zete | Milliyet

Kaynak: http://zete.com/savci-algi-olusturdug...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0