Görüş Bildir
Haberler
İşinde Başarılı Olmak İsteyen Herkesin Mutlaka Hayatına Dahil Etmesi Gereken Kolay Ama Etkili 17 Alışkanlık

İşinde Başarılı Olmak İsteyen Herkesin Mutlaka Hayatına Dahil Etmesi Gereken Kolay Ama Etkili 17 Alışkanlık

luna
12.11.2020 - 08:30

#16 Hayallerden kurtulamıyoruz ki...😔

Kaynak: https://wealthygorilla.com/17-small-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uykunuzu iyi alın.

1. Uykunuzu iyi alın.

Bir insanın günde ortalama yedi ila dokuz saat arası kaliteli bir uykuya ihtiyacı vardır. Daha az uyku ile yetinebileceğinizi düşünerek kendinizi kandırmamalısınız. Uyurken bedeniniz yenilenir, enerji toplar ve kendini onarır. Uykusuzluk üretkenliğinizin azalmasına, yorgunluğa ve motivasyonunuzu kaybetmenize neden olur. Zamanla yeterince uyuyamamak kronik hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur.

2. Sağlıklı ve düzenli beslenin.

Eğer sağlıksız yiyecekler yerseniz sağlıksız görünür ve kötü hissedersiniz. Daha iyi beslendikçe enerjiniz de artacaktır. Bu da üretkenliğinizin ve motivasyonunuzun artmasını sağlayarak sizi başarıya götürür. Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirdiğinizde yarattığı olumlu etkileri gözlemleyebilirsiniz.

3. Aktif olun.

3. Aktif olun.

Araştırmalar gösteriyor ki eğer egzersiz yaparsanız daha üretken olabilir ve daha uzun yaşayabilirsiniz. Günde en az on bin adım atmaya çalışın ve 30-45 dakika arası egzersiz yapın. En iyi sonuçları almak için çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz. Aktif olmak aynı zamanda stresinizin azalmasına da yardımcı olur.

4. Önlemlerinizi alarak dışarı çıkın.

4. Önlemlerinizi alarak dışarı çıkın.

Çoğu insan bütün gün evde kalır ve çok az güneş ışığı ve temiz hava alır. Kapalı alanlardaki hava oldukça boğucu olabilir. Dışarı çıkmak zihninizi temizler ve temiz hava almanızı sağlar. Bu sayede rahatlar ve stresten uzaklaşırsınız. Güneş ışığı da D vitamini almanıza yardımcı olur. Birçok insan D vitamini eksikliğine sahiptir. Bu eksiklik kalp hastalıkları, depresyon ve kemik erimesi dahil olmak üzere birçok hastalık ile ilişkilendirilmiştir.

5. Stresinizi azaltmaya çalışın.

Kronik stres kalp hastalıkları, felç, kalp krizi, kaygı bozukluğu, ve vücutta ağrılar gibi birçok soruna neden olabilir. Meditasyon, yoga ve tai chi gibi  teknikleri uygularsanız stresinizi azaltabilirsiniz. Bu teknikler ile zihninizi boşaltabilir ve işlerinize daha iyi odaklanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Başarısızlığı kabul edin.

6. Başarısızlığı kabul edin.

Başarısızlık yaşamadan başarılı olamazsınız. Kaybetmenin başarının bir parçası olduğunu kabul etmelisiniz. Başarısızlıklarınızdan ders çıkarmalı ve bir daha bu olayın yaşanmaması için çalışmalısınız. Birçok işin başarısız olduğunun ve insanların bazen fikirlerini hiç anlatma şanslarının olmadığının farkına varmalısınız. Oldukça rekabetli bir ortamda olduğunuzu bilmelisiniz.

7. İhtiyacınız olduğunda yardım isteyin.

7. İhtiyacınız olduğunda yardım isteyin.

Her şeyi tek başınıza başaramazsınız. Birçok insan güçsüz görüneceğini düşünerek yardım istemekten çekinir. Limitlerinizi bilmeniz insanlarla iletişim kurmanıza ve başarılı olmanıza yardımcı olacaktır. İnsanlardan yardım istemezseniz yaptığınız işte çok zorlanabilirsiniz. Ayrıca insanların sizi önemsediklerini göstermelerine engel olabilirsiniz.

8. Diğer insanlara tepeden bakmayın.

8. Diğer insanlara tepeden bakmayın.
www.instagram.com

Belirli bir alanda uzman olmanız diğerlerinden yeni bilgiler öğrenemeyeceğiniz anlamına gelmez. Diğer insanların bilgi birikimine ne kadar saygı duyarsanız o kadar saygı görürsünüz. Başarılı olmanız iyidir fakat bunun hakkında böbürlenmemelisiniz. Bu durumdan memnun olun fakat egonuza yenik düşmeyin.

9. Yanınızda size destek olacak kişiler olsun.

9. Yanınızda size destek olacak kişiler olsun.
www.instagram.com

Bu kişi eşiniz veya arkadaşlarınız olabilir. Destekçileriniz sizin hem zor zamanlarınızda hem de mutlu zamanlarınızda yanınızda olacak kişilerdir. Hem kişisel hem de profesyonel çevrenizden böyle insanların yanınızda olması oldukça önemlidir. Desteğiniz olduğunu hissettiğinizde öz güveniniz de artar. Çok fazla sayıda destekçinizin olması gerekmez. Fakat bu kişiler ile karşılıklı bir saygı ve güven ilişkisi içerisinde olmalısınız.

10. Her zaman yedek planınız olsun.

10. Her zaman yedek planınız olsun.

Çoğu zaman işler planlandığı gibi gitmez ve yedek planınızı kullanmanız gerekir. Birçok durumda yedek planınızın ilk planınızdan daha iyi  olduğunu fark edebilirsiniz. Bunun yanında işler orijinal plana uymazsa yedek planı nasıl hızla devreye sokacağınıza dair taktikleriniz de olmalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Değişimi kabul edin.

11. Değişimi kabul edin.

Değişim hayatın bir parçasıdır. Bunu kontrol edemezsiniz. Yaşamın veya işinizin planladığınız gibi ilerlememe ihtimali olduğunu anlamalı ve kabul etmelisiniz. Bu sayede yeni durumlara daha kolay bir şekilde adapte olabilir ve elinizden gelenin en iyisini yapabilirsiniz.

12. Pozitif yönleri görmeye çalışın.

İşler ne kadar kötü görünürse görünsün her zaman pozitif bir yön vardır. Sadece o yönü bulmalı ve ona odaklanmalısınız. Negatif duygu ve düşünceler başarılı olmanıza yardım etmemektedir.

13. Zararlı alışkanlıklardan kaçının.

13. Zararlı alışkanlıklardan kaçının.

Sigara ve alkol kullanımı üretkenliği engeller. Bu alışkanlıklara harcanan zaman hem vücudunuza ve zihninize hem de üretkenliğinize zarar verir.

14. Stresli durumlardan kaçının.

14. Stresli durumlardan kaçının.

Stres enerjinizi ve motivasyonunuzu tüketir. Zihninizi sağlıksız düşünceler ile doldurur. Stres yaratan durumlardan kaçınarak daha üretken olabilir ve başarıya ulaşmak için daha fazla enerjiye sahip olabilirsiniz.

15. Kötü niyetli insanlardan uzak durun.

Kötü niyetli ve negatif insanlardan uzak durmanız gerekir. Kötü olan ve sizi desteklemeyen insanları belirlemeli ve onlardan kaçınmalısınız. Bu insanlar sizin yaşam enerjinizi ve iyiliği tüketerek kendinize gösterdiğiniz değeri ve üretkenliğinizi azaltabilirler. Bu durum da oldukça moral bozucu olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Gerçekçi olun.

16. Gerçekçi olun.

Başarı zaman alır. Bunun bir süreç olduğunu kabul edin. Kendinize sizi uzun süreli hedeflerinize götürecek küçük ulaşılabilir hedefler koyun. Zamanı sorun etmeyin. Süreç beklediğinizden daha uzun ve zorlayıcı olabilir.

17. Geçmişe odaklanmayın.

17. Geçmişe odaklanmayın.

Yaptığınız hatalara odaklanmayın. Bunun yerine geçmiş deneyimlerinizden öğrendiklerinize odaklanın. Hatalarınızdan ders alın ve aynı hatayı iki kez yapmayın. Hata yapmak güçlü bir iş insanı olmanıza yardımcı olur.

Bu yöntemlerden hangilerini uyguluyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın