Görüş Bildir
Haberler
IŞİD, Türkçe Dergisinin Son Sayısında TSK'yı Tehdit Etmiş...

IŞİD, Türkçe Dergisinin Son Sayısında TSK'yı Tehdit Etmiş...

Onedio Medya
18.02.2016 - 10:21

IŞİD, Türkçe dergisi Konstantiniyye'nin son sayısında TSK'yi hedef almış. Ankara'da 28 TSK personelinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliği henüz açıklanmazken, IŞİD'in Türkçe dergisi Konstantiniyye’nin, son kapağında TSK'yı hedef aldığı ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'te yer alan habere göre IŞİD'in Türkçe dergisi Konstantiniyye'nin 5. sayısında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) hedef alan bir yazı yayınlanmıştı. Yazıda 'Türk ordusu NATO'yla beraber müslümanları katletmektedir' denirken, 'tağuta (put, şeytan) küfretmek imanın ilk hükmüdür. Tağuta küfredilmeden iman sahih olmaz' ifadelerine yer verilerek TSK ile mücadeleye çağrılmıştı.

Dergide güvenlik güçlerine 'kafir' denirken, 'Türkiye gibi tağuti sistemlerle yönetilen ülkelerde, askerlik ve polislik gibi silahlı güç olmak ve onların ordularında yer almak küfürdür' ifadelerine yer veriliyordu.

Derginin önsözünün sonundaysa 'yeryüzünün tüm tağutlarına son sözümüz ise; artık İslam Devleti var, size rahat yok...' diyerek tehditte bulunuluyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TSK'nin Afganistan'da 'Haçlılarla aynı safta savaştığını' öne süren IŞİD, 'Allah’ın izniyle İslam Devleti, müslümanları katleden bu kafirlere bunların bedelini en ağır bir şekilde ödetmektedir ve ödetmeye de devam edecektir' diyordu.

Dergi'de TSK'den 'Firavun'un Askerleri' şeklinde bahsediliyordu.

'Türkiye gibi tağuti sistemlerle yöneltilen ülkelerde, askerlik ve polislik gibi silahlı güç olmak ve onların ordularında yer almak küfürdür. Bu tür ülkelerde asker ve polisler muayyen olarak(fert fert) kafirdirler. Onlar, küfür ve riddet ehli oldukları için onlarla savaşmak ve onları öldürmek caizdir.Öldüklerinde küfür üzere ölürler ve varacakları yer ise cehennemdir.' söyleminde bulunulmuştu.

Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

siz söylemeden söyleyeyim gerçek islam bu

kartacali

hz ömeri de amerika mı öldürttü

Pasif Kullanıcı

AMINA KODUMUN MÜŞRİK KÖPEKLERİ...... SİZİNDE SONUNUZ GELECEK

Eylüldeçay

İşid olsaydı çokkktannn biz yaptık derdi.