Görüş Bildir
Haberler
IŞİD Hilafet Turizmi Başlattı!

IŞİD Hilafet Turizmi Başlattı!

adem kara
24.07.2014 - 13:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye ve Irak’ta hilafet ilan eden IŞİD, işgal ettiği bölgelerde otobüsle turistik turlara başladı. Türk sınırından başlayan turun ilk müşterisi balayı için gelen Çeçen bir çift...

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak ve Suriye’de turistik turlar düzenlemeye başladı. Örgüt, turu Suriye ve Irak’ın ‘hilafet devleti’ ilan ettiği bölgesinde düzenliyor.

Suriye’nin Rakka kenti ve Irak’ın Anbar kentini kapsayan turu özellikle balayına çıkan cihatçılar tercih ediyor. Sivillerin de katıldığı tur, haftada iki kez düzenleniyor. IŞİD’in bayrağını taşıyan otobüslerde cihat şarkıları çalınıyor. Kadınlar otobüsün arka tarafında, erkekler ise ön tarafta oturuyor.

Milliyet gazetesinin haberine göre, AFP’ye konuşan Suriyeli aktivist Hadi Salameh, “İlk müşterilerden biri olan Çeçen cihatçı Abu Abdel Rahman el Şişani Suriyeli eşiyle balayını turda geçirdi. Evlendikten hemen sonra karısını Anbar’a götürdü. Bu cihatçılar çok romantik” dedi. Aktivist, “Tur otobüsleri Suriye-Türkiye sınırındaki Tel Abyad’dan yola çıkıyor. Irak’ın Anbar ilinde de seyahat sona eriyor. İstediğiniz yerde inebilirsiniz. Sınırı geçmek için de pasaporta ihtiyacınız yok. Tabii ki tur bedava değil. Otobüsle ne kadar uzağa gittiğinize göre fiyat da değişiyor” diye ekledi.

Haftada iki sefer yapıyor

Yine AFP’ye konuşan Suriyeli isyancı Ebu Kuteyba el Okaydi ise tura katılanların büyük kısmının yabancı cihatçılar olduğunu söyledi. Okaydi, “İngilizce konuşuyorlar ve cihatçılar tarafından tercih edilen Afgan tarzı kıyafetler giyiyorlar. Otobüste tercüman var. Yolculara nereye gittiklerini anlatıyor. Otobüsteki cihatçılar silahlı değil. Ama otobüse, içerisinde silahlı cihatçıların bulunduğu araçlar eşlik ediyor” dedi. Rakkalı aktivist Ebu İbrahim el Rakavi de, “Otobüsler çarşamba ve pazar günleri tura çıkıyor. Herhangi bir otobüs firması gibi çalışıyorlar. Turlar Irak’ta yaşayıp Suriye’de akrabası olanlar ya da Suriye’de yaşayıp Irak’ta akrabası olanlar arasında da çok popüler. Bazıları da iş için biniyor. Ayrıca Suriye’deki bombardımandan bir süre uzaklaşmak isteyenler de tercih ediyor” dedi.

Mankenlere peçe

Mankenlere peçe

IŞİD, işgal ettiği Musul’daki dükkân sahiplerine, cansız mankenlerin yüzünü örtme emrini verdi. Şeriat kanunlarına göre insanı tasvir eden heykellerin sergilenmesi yasak. Öte yandan kente mal getiren araçlardan da para alınmaya başlandı. IŞİD üyeleri kente gelen tırlardan 400’er dolar, küçük kamyonlardan 100 dolar, arabalardan ise 50 dolar alıyor.

Milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/isid-hilaf...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0