Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'den Yeni Ses Kaydı: 'Savaş Daha Yeni Başladı'

IŞİD'den Yeni Ses Kaydı: 'Savaş Daha Yeni Başladı'

Batuhan
12.06.2014 - 10:58 Son Güncelleme: 12.06.2014 - 11:09

IŞİD sözcüsü internette yeni bir ses kaydı yayınladı. Kayıtta militanlara 'Savaş daha yeni başladı, Bağdat'a ilerleyin' deniyor.

'İlerleyişinize devam edin, daha savaş başlamadı bile...'

Bu mesaj, Musul'u ele geçirmesinin ardından bölgede bir numaralı tehdit haline gelen ırak şam islam devleti IŞİD'in sözcüsünden.

İddiaya göre, ses Ebu Muhammed El Adnani'ye ait. IŞİD sözcüsü, militanlara direktif veriyor, 'Hedef başkent Bağdat' diyor:

'Özgürleştirmediğiniz tek bir toprak parçası bile kalmasın, Şiilerin sizin cesedinizi çiğnemeden o topraklara ayak basmalarına izin vermeyin. Halifenin Bağdatına ilerleyin. Şiiler pek çok yönden hayalkırıklığına uğradı, Allah onların size karşı zafer elde etmesini yasaklamıştır, onlar sadakatsizdir.'

IŞİD Sözcüsü, ses kaydının ikinci bölümünde, Irak yönetimindekileri eleştiriyor, Kerbela ve Necefi de hedef gösteriyor:

'Kimse sizi daha fazla başkan ya da komutan olarak kabul edecek kadar aptal değil. Siz liderlik ve askeri yönetim hakkında ne bilirsiniz ki? Siz Irak'ı kontrol etmek gibi tarihi bir şansı kaybettiniz, Şiiler bu yüzden sizi hep lanetleyecek. Sizinle bizim aramızda hep bir denge var. Bu ağır, uzun bir denge. Ama bu denge Samarra ya da Bağdat değil, Kerbela ve Necef.'

CNN TÜRK

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/dunya/is...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0