Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'den Yeni İnfaz Görüntüleri ve İngiltere'ye Tehdit

IŞİD'den Yeni İnfaz Görüntüleri ve İngiltere'ye Tehdit

ATKN
03.01.2016 - 21:54

IŞİD (Irak Şam İslam Devleti), İngiltere'ye ajanlık yaptığı iddia edilen beş kişinin öldürüldüğünün gösterildiği yeni bir infaz videosu yayınladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

YouTube üzerinden yayınlanan ve İngiliz aksanıyla konuşan bir IŞİD militanının da yer aldığı videoda, “Cihadı yaymaya ve sınırları yıkmaya devam edeceğiz. Bir gün sizin topraklarınızı da ele geçirip şeriatla yöneteceğiz” ifadelerine yer verildi.

Militan, mesajının İngiltere Başbakanı David Cameron'a yönelik olduğunu söyledi. Videoda 18 yaşının altındaki bir oğlan çocuğunun da İngilizce konuştuğu görülüyor. Bu çocuk 'inançsız insanları öldürmekten' bahsediyor.

Cameron'a: Senin gibi önemsiz birinin bize meydan okuması garip

Cameron'a: Senin gibi önemsiz birinin bize meydan okuması garip

İngiltere Başbakanı David Cameron

İngiltere Başbakanı Cameron, ‘embesil’ olarak nitelendirilerek, ‘Beyaz Saray’ın kölesi’ olmakla suçlandı:

“Bu David Cameron’a bir mesajdır. Senin gibi önemsiz bir liderin IŞİD’e meydan okuması oldukça gariptir. Sadece bir geri zekâlı, Allah’ın kanunlarının hüküm sürdüğü, insanların şeriatla adalet ve güven içinde yaşadığı topraklara savaş açar.”

Henüz doğrulatılmadı

Henüz doğrulatılmadı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Propaganda videosu henüz bağımsız uzmanlarca doğrulatılmadı.

Videoda militanlardan bazıları Suriye'nin Rakka kentinden olduğunu söylerken bir diğeri ise Libya'nın Bingazi kentinden olduğunu belirtiyor.

Hiçbiri İngiltere'den olduğunu belirtmiyor.

BBC Dünya Servisi'nin Orta Doğu editörlerinden Alan Johnston, videodaki beş kişinin itirafta bulunduklarının iddia edildiğini ancak bu kişilerin çok büyük bir baskı altındalar gibi göründüğünü söylüyor.

Johnston, 'Bütünüyle masum olabilirler' diyor.

Johnston, aralarından birinin, kendisinden IŞİD militanlarının konumuyla ilgili bilgi vermesinin istendiğini belirttiğini söylüyor.

BBC Türkçe ve Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
65
34
14
11
9
1