Görüş Bildir
Haberler
IŞİD, Musul'u Terk Etmeyen Hristiyanları Katledeceğini Duyurdu

IŞİD, Musul'u Terk Etmeyen Hristiyanları Katledeceğini Duyurdu

Onedio Medya
19.07.2014 - 13:53 Son Güncelleme: 19.07.2014 - 15:09

Musul Hıristiyanlarını ölüm veya İslamiyet’i dayatmayla tehdit eden Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, Hıristiyanların kenti terk etmelerini emretti. Hıristiyanlar, IŞİD militanlarının kontrolünde bulunan Musul kentinden toplu bir şekilde kaçmaya başladı. IŞİD, Musul’daki Hristiyanların kenti terk etmeleri için bugün (19 Temmuz Cumartesi günü) saat 12’ye kadar mühlet tanıdı. Kentte bu saatten sonra tutuklanacak olan her bir Hıristiyana verilecek ceza ise 'kollarının gövdeden ayrılması olarak' duyurulmuştu.

HIRİSTİYANLARIN EV VE İŞYERLERİNE 'İSLAM DEVLETİNİN MALI' YAZISI

IŞİD, kentteki Hıristiyanların ev ve iş yerlerinin kapı ve duvarlarına ’İslam Devletinin malı’ yazısı astı. Hıristiyanlardan kenti terk etmelerini isteyen IŞİD, mal ve mülklerini ise giderken bırakmalarını istedi. Kenti terk ederken yanında mal mülk ya da değerli bir eşya bulunduranların da ağır bir şekilde cezalandırılacağını açıkladı.

MUSUL TARİHİNDE İLK DEFA HIRİSTİYANSIZ KALACAK

Arap medyası Keldani Katolik Kilisesi Piskoposu Luis Sako bir açıklama yaptı; “Hıristiyan aileler Kürdistan Bölgesi kentlerine, Dohuk ve Erbil’e yöneliyor. Musul, tarihinde ilk defa Hıristiyansız kalacak” dedi.

2003 yılından önce Irak’ta 1 milyon 800 binin üzerinde Hıristiyan yaşıyordu. Amerikan askerlerin işgali, mezhepsel ilişkilerde giderek tırmanan gerginlik ve aşırı dinciliğin güçlenmesi 2008 yılında sayılarının 600 000’e düşmesine neden oldu.

Demokrat Haber 

Kaynak: http://www.demokrathaber.net/dunya/is...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0