Görüş Bildir
Haberler
İş Çevrenizde Kimsenin Sizden Zerre Haz Etmediğinin 15 Moral Bozucu Kanıtı

İş Çevrenizde Kimsenin Sizden Zerre Haz Etmediğinin 15 Moral Bozucu Kanıtı

Bizi sevmediğini açık açık belli etmekten çekinmeyen birilerine bazen denk gelebilsek de, özellikle de çalışma hayatında profesyonelliğin bir gereği olarak birinden hoşlanmadığımızı sık sık kendimize saklamak durumunda kalıyoruz. Tabii ki herkes bize bayılacak diye bir şey yok; ama kuşkusuz, iş hayatında sevilen biri olmanın faydaları da sonsuz.

Çalışma ortamında sevilmediğimizi anlamamızı sağlayacak birçok davranış olabiliyor. Bunların en belirgin 15 tanesine şöyle bakalım:

Kaynak: http://www.businessinsider.com/signs-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İçinizden bir ses öyle söylüyorsa

...emin olun genellikle de doğru söylüyor. Çalışma arkadaşlarınızın sizden hoşlanmadığını düşünüyorsanız, hakikaten hoşlanmıyor olma ihtimalleri çok yüksek. Okumaya devam edip diğer işaretleri de kontrol edin:

2. Sizinle göz teması kurmaktan kaçınıyorlarsa

Birine saygı duymadan gözünün içine bakabilmek çok kolay iş değil. Çalışma arkadaşlarınız sizle konuşurken göz teması kurmuyorlarsa sizi geçiştirme çabasında olabilirler.

3. Varlığınızı farketmiyorlarsa

İş arkadaşlarınız önlerinden geçerken size girişte ‘Günaydın’, çıkışta ‘İyi akşamlar’ demiyorlarsa sizden pek hoşlanmıyorlar demektir.

4. Olumsuz bir vücut dili kullanıyorlarsa

Vücudun kapatılması da denilen kolların göğüs hizasında toplanması, gözlerin devrilmesi, size dokunmaktan, elinizi sıkmaktan kaçınması çok sık karşılaştığınız tepkilerse iş arkadaşınızın hislerini sorgulama zamanı gelmiş olabilir.

5. Sizden uzak duruyorlarsa

Siz asansör beklerken iş arkadaşlarınızın merdivenleri kullanmayı tercih ettiğini görüyorsanız bu sizden uzak durmaya çalıştıklarını gösterebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cevaplarını kısa kesiyorlarsa

Onlara hal hatır sorduğunuzda iyi deyip geçiyor veya maillerinize sadece ‘Tamam’ (hatta OK ve hatta TMM) tarzında cevap veriyorlarsa size pek hayran olmadıklarını anlayabilirsiniz.

7. Siz etraftayken pek gülümsemiyorlarsa

Dönem dönem olabilecek bir kötü ruh hali durumundan bahsetmiyoruz. Eğer çalışma arkadaşlarınız siz etraftayken özellikle gülümsememeye dikkat ediyorlarsa bir şeyler doğru gitmiyor demektir.

8. Arkanızdan dedikodu çıkarıyorlarsa

Belki çocukça bir yöntem olabilir; ama biri sizi sevmiyorsa hakkınızda konuşması normal...

9. Sizin fikrinizi kendilerininmiş gibi gösteriyorlarsa

Literatürde 'şöhretli pisboğazlar' da denilen bu karakterler sizden haz etmedikleri gibi,  sizi oyun dışı bırakmaya çalışıyor da olabilirler.

10. Sosyal aktivitelere davet edilmiyorsanız

Eğer iş arkadaşlarınız sizi kahveye, öğlen yemeğine çağırmıyorsa size mesaj göndermeye çalışıyor olabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sürekli sizle zıt fikirleri savunuyorlarsa

İş arkadaşınız siz fikrinizi anlatırken sözünüzün bitmesini bile beklemeden lafa karşıp sizi haksız çıkarmaya çalışırcasına konuşmaya başlıyorsa sizden hiç haz etmiyor; orası kesin.

12. Yüz yüze iletişim kurmak istemiyorlarsa

Yakın oturduğunuz halde size mail atmayı tercih ediyorlarsa sizi sevdiklerini söyleyemeyiz.

13. Özel yaşamızını sormuyorlarsa

İş arkadaşlarınızın sizin kişisel yaşamınızla ilgili hiçbir şey öğrenmeye çalışmadığını farkedeseniz sizi sevmediklerini de farketme zamanınız gelmiş demektir.

14. Sizin işinize öncelik vermiyorlarsa

Sizin problemlerinize veya onlara gönderdiğiniz bir işe öncelik vermiyorlar ve hep erteliyorlarsa bu size kötü davranmak istemelerinin bir sonucu.

15. Ve size patronluk taslıyorlarsa,

Yetkileri olmamasına rağmen size sanki üstünüzmüş gibi davranmaya ve emir vermeye çalışıyorlarsa, tüm bunların bir çoğuna gün içerisinde denk geliyorsanız; üzgünüz ama bir yerlerde ciddi bir yanlışlık var...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
14
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Sultan Mehmet

İş çevresinde kim kimi seviyor ki zaten? Bence çok da takmayın kafanıza. :)

tatlış penguen

herkes birbirinin ayağını kaydırır iş hayatı böyledir

Salomom

tüm sorunların cevabı yoğunluktandır işsizlikten değil