Görüş Bildir
Haberler
İş Başvurusu Yapanlar Dikkat! Herhangi Bir İş Yerinde Karşılaşabileceğiniz 10 Kişi

İş Başvurusu Yapanlar Dikkat! Herhangi Bir İş Yerinde Karşılaşabileceğiniz 10 Kişi

Ali Aydemir
22.06.2021 - 03:58

Çalışanlar çoğu zaman ailelerinden daha fazla onlarla vakit geçiriyor. Kimi zaman sevgiden içinize sokup kimi zaman gırtlaklamak isteyeceğiniz, her ofiste karşılaşabileceğiniz çalışma arkadaşlarınıza odaklanıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Boş oğlu boş çar.

Bu çarların nerede ne söyleyeceği ve nasıl davranacağı konusunda sıkı bir eğitime ihtiyaçları vardır. Patronları dahi ciddiye almayacak derecede umursamazdırlar. Genelde zaman kollayıp iyi olduğunu düşündükleri espri 'skill'lerini en anlamsız zamanlarda kullanırlar. Patavatsızlıkları ofisin penceresinden aşağı akar. Canınız sıkıldığında, tüm boş ihtiyacınızı ona selam vererek giderebilirsiniz.

2. Giyimiyle kafayı bozmuş çar.

2. Giyimiyle kafayı bozmuş çar.

Ofiste her zaman parfüm kokan, üzerindeki kıyafetlerin renk uyumuna özen gösteren, saç baş dağınık göremeyeceğiniz çardır bu. Ofise gün aşırı kargosu geldiğinden çoğu zaman kargo şirketleriyle krizler yaşar. Onun bulunduğu ortamda kendi giyiminizi biraz özensiz hissetmeniz çok normal, kıyafet obsesyonu olmadığınıza şükredebilirsiniz.

3. Gereksiz bilgi silsilesi çar.

Bu çarlar sizi yakaladığı her an bulunduğunuz ortamda konuşulan konudan alakasız bilgiler vermeye başlarlar. Nanoteknolojiye ait güncel bilgiler, Mardin'deki gömüler, yapay zeka robotlar, balinaların hamilelik süreci derken kendinizi bir bilgi silsilesinin içinde bulursunuz. Kimi zaman büyük bir aydınlanma yaşıyormuş gibi görünmeniz gerekebilir, şaşırmış gibi yaptıktan sonra 'Ben şu işlere bir bakayım.' demeniz yeterli olur.

4. Elinden telefonu düşürmeyen çar.

4. Elinden telefonu düşürmeyen çar.

Çoğu zaman story atmak için vakit kollayan bir çardır bu. Kendinizi her an mavi gözlü, kırmızı saçlı göründüğünüz filtrelerin içinde bulursunuz. Tehlike şudur ki size sormadan, gereksiz bir samimiyet yaratacak şekilde paylaşır. Bu da diğer çalışanlar tarafından yanlış anlaşılabilir. Ofiste bulunmasının sizin için en büyük avantajı yanında her zaman şarj kablosu bulundurmasıdır. 😅

5. Sevgi pıtırcığı çar.

Bu çarın her zaman sarılmaya ihtiyacı vardır. Ya çok üzgündür ya çok mutludur ama hep üzülecek bir şeyler bulabilir. Genelde elinde peçeteyle gezer ve duygu yoğunluğu arttıkça peçete kullanım sayısında da artma gözlemlenir. Sizi en yakın arkadaşı sanır ve bir anda tüm hayatını paylaşmaya başlar. Tüm yorumlarınıza ve müdahalelerinize dikkat etmeniz gerekir. Aman aman!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Her işi acil koduyla yapan panik çar.

6. Her işi acil koduyla yapan panik çar.

Bu çarı ofiste koşarken görmek dışında gün içinde yalnızca tuvalette görebilirsiniz. Sürekli koşup gereksiz efor sarf ederek birçok işi hallettiğini zanneder. Her konuda paniktir, her fırsatta işle ilgili bir muhabbet açarak konuşulan konuya balta vurur. Nefes nefese ve o kadar hızlı konuşur ki 'aynen kanka' diyerek sabahtan akşama kadar idare edebilirsiniz.

7. Çay-sigara çarı.

Mütemadiyen kanka çay-sigara yapalım mı diyen çardır. Bir fitili ateşler ve her sigara içmeye çıktığında peşinden bir kaç kişi sürükler. Eğer sigara kullanmıyorsanız size de çay ısmarlar. Adeta sigarayı yer. Her balkona çıktığınızda karşılaşırsınız ve sizi görünce ikinci sigarasını yakar. 😅

8. Olmazsa olmaz dedikodu çarı.

Ofisin içerisindeki en tehlikeli kişiliklerden biridir. Her şeyin ne zaman, hangi şekilde ve nasıl olacağını bilir. Dedikoduyu adeta koklayarak yönünü bulur, içine çeker. 'Bak şuraya yazıyorum.' dediği şey o yazı silinmeden gerçekleşir ve üstüne keyif kahvesi içer. Çoğu zaman gelişmeleri herkesten önce o öğrenir. Bu kişinin yanında ne konuşacağınızdan ne ima edeceğinize kadar dikkat etmeniz gerekir.

9. Horlayan çar.

Bu çar genelde ofis içerisinde bulduğu her fırsatı uyuyarak değerlendirir. Radarlar açık olduğundan patron gelir gelmez uyanır ve hemen pozisyon alır. Yeni bebeği olmasına, gece partilemiş ya da yorgun olmasına gerek yoktur. Bu şartları sağlamıyor olsa da uykuyla bütünleşmiştir.

10. Gamer çar.

10. Gamer çar.

Bilgisayarda kulaklıklarıyla sürekli oyun oynar fakat çalışıyormuş gibi görünmeye özen gösterir. Eskilerin Solitaireci dayılarının yerini şimdilerde bu çarlar almıştır. Oyun oynamaktan gözleri kızarır fakat çok yoğun bir iş yükü olduğunu iddia eder. 😅

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
comolokkopapichulo

car ne amk

artistlik yapıyor amcık beyinli aklı sıra. karakter'in ingilizcesi olan "character" in kısaltması olan "char" ı okunduğu gibi yazan bok beyinlinin ürettiği b... Devamını Gör