Görüş Bildir
Haberler
Irkçı Başkana Ömür Boyu Men Cezası Geldi!

Irkçı Başkana Ömür Boyu Men Cezası Geldi!

adem kara
29.04.2014 - 21:32 Son Güncelleme: 30.04.2014 - 09:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Clippers'ın sahibi Donald Sterling'e ait olduğu iddia edilen ve ırkçı yorumlar içeren ses kaydına ilişkin başlatılan soruşturma tamamlandı.

NBA Komisyoneri Adam Silver, New York'ta düzenlediği basın toplantısında, soruşturma sonucunda kasetteki sesin ve ırkçı yorumların Donald Sterling'e ait olduğunun kesinleştiğini söyledi. Silver, şöyle konuştu:

'NBA'in yaptığı soruşturma neticesinde, yayınlanan kasetlerdeki sesin Donald Sterling'e ait oldugu kesinleşmiştir. Kasetlerdeki nefret dolu söylemlerin sahibi Sterling'dir. Sterling'in bakış açısı fazlasıyla saldırgan ve zararlıdır. NBA'de takımı olan birinden bu sözlerin gelmesi olayı daha vahim hale getirmektedir. Irk ayrımı gözetmeden herkesi kucaklamada lider bir role sahip NBA'de, içimizden biri tarafından yapılmış bu yorumdan şahsım adına büyük üzüntü duyduğumu vurgulamak isterim. Alınan karar gereği, Donald Sterling, NBA'den ömür boyu men edilmiştir. Buna ek olarak kendisine 2,5 milyon dolar ceza verilmesi uygun görülmüştür.'

Silver ayrıca Sterling'in Clippers'ı bir an önce satması için derhal girişimde bulunulacağını ve bu kişiden alınacak paranın ayrımcılık karşıtı gruplara bağışlanacağını aktardı.

Sterling'in, NBA'den men cezası kapsamında bundan sonra hiçbir lig maçına gidemeyeceği, Clippers'a ait tesislere de giremeyeceği bildirildi.

Los Angeles Clippers'ın sahibi Donald Sterling, geçen Cuma günü TMZ haber sitesinde yayınlanan ses kaydının ardından büyük tepki çekmiş, başta basketbol camiası olmak üzere farklı kesimlerin ağır eleştirilerinin hedefi olmuştu.

'SİYAHLARLA YAT AMA MAÇA GETİRME'

Ses kaydını gizlice çekip internete servis eden kız arkadaşı Sterling'in kız arkadaşı V.Stiviano Amerika ve spor kamuoyunu ayağa kaldıracak bir olayın fitilini ateşlemiş olmuştu.

Milli oyuncumuz Hidayet Türkoğlu'nun da formasını giydiği Los Angeles Clippers maçlarına Meksikalı ve Afro - Amerikalı taraftarları getiren kişi olan kız arkadaşına, ''Siyahlarla istersen yat, istersen eve getir, istediğin her şeyi yap ama, siyahları bizim maçlara getirme'' diyen Donald Sterling'in bu sözleri Amerika'yı ve NBA yönetimini ayağa kaldırdı.

Ses kaydında, Sterling, kendini siyahi Meksikalı olarak tanımlayan 31 yaşındaki kız arkadaşı Stiviano'yu, bir sosyal paylaşım sitesine koyduğu, siyahi Amerikalılarla çekilmiş fotografları nedeniyle azarlıyor.

Milliyet

Kaynak: http://skorer.milliyet.com.tr/irkci-b...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0