Görüş Bildir
Haberler
İran'da Evsizler İçin 'Şefkat Duvarları'

etiket İran'da Evsizler İçin 'Şefkat Duvarları'

'İhtiyacın yoksa bırak, ihtiyacın varsa al'

Kaynak: http://www.buzzfeed.com/davidmack/ira...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İran şehirleri arasında insanların fakirler ve evsizler için kıyafet bırakabildikleri "şefkat duvarları" hızla yayılıyor.

BBC'ye göre üzerlerinde askı bulunan bu duvarlardan ilki "ihtiyacın yoksa bırak ihtiyacın varsa al" mottosuyla İran'ın kuzeydoğusundaki Mashad şehrinde yükseldi.

Projeyi başlatan ve kimliğinin gizli kalmasını isteyen kişi fikrinin işe yaramasından oldukça mutlu olduğunu belirterek yerel gazetelerden biri olan Hamshahri'ye şu şekilde bir açıklama yaptı: "İnsanlardan buralara küçük miktarlarda da olsa kıyafet bırakmalarını istedim, böylece ihtiyacı olanlar her daim burada kullanabilecekleri kıyafetlerin olduğunu bilecekler."

Radio Free Europe'a göre "şefkat duvarları" daha sonra İran'ın Sirjan ve Shiraz kentlerinde de inşa edildi.

Kış aylarında hava şartlarının ağırlığı ve kötü ekonomik koşullar nedeniyle kıyafet bağışlama ihtiyacı daha da artıyor. Guardian'ın haberine göre sadece İran'ın başkenti Tahran'da 15.000 civarı evsiz bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu instagram kullanıcısı ise duygularını şu şekilde dile getirmiş: "Bazı şeyleri kendimiz yapmalıyız. Hayat çok kısa ve bu süre zarfı içerisinde elimizden geldiği kadar merhametli olmamız gerekiyor."

'Şefkat duvarı' fikri evsizlikle mücadele eden diğer bir yurttaş inisiyatifi 'Payan e Kartonkhabi'ye benziyor

'Şefkat duvarı' fikri evsizlikle mücadele eden diğer bir yurttaş inisiyatifi 'Payan e Kartonkhabi'ye benziyor

Bir Instagram kullanıcısı 'Kendimiz bir şeyler yapmak zorundayız. Hayat çok kısa. Mümkün olduğunca iyilik yapmak lazım' diyor.

Facebook'taki bir yorumda ise 'Biz, yani halk aynı zamanda medyayız. Bu şefkat duvarlarının fotoğraflarını paylaşarak direnirsek gündemi belirleyebileceğimizi gösterdik' deniyor.

'Şefkat duvarı' fikri evsizlikle mücadele eden diğer bir yurttaş inisiyatifi 'Payan e Kartonkhabi' ye benziyor.

Bu girişim ile sokaklarda beliriveren buzdolaplarına evsizler için yiyecek bırakılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
305
46
5
4
4
2
0