Görüş Bildir
Haberler
İran'da Askeri Geçit Törenine Saldırı: Can Kaybı 25'e Yükseldi

İran'da Askeri Geçit Törenine Saldırı: Can Kaybı 25'e Yükseldi

İran'ın güneybatısındaki Ahvaz kentindeki askeri geçit töreni sırasında düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e yükseldi. 60 kişi de yaralı durumda. Hayatını kaybedenlerin arasında Devrim Muhafızları askerleri de olduğu öğrenildi. İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif, saldırının El Ahvaziye örgütü tarafından düzenlendiğini söyledi. İran Dışişleri Bakanı Zarif, saldırıdan ABD'yi sorumlu tuttu. 

İran'ın Ahvaz kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 25 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi de yaralandı.

Yerel basındaki haberlerde, askeri üniformalı saldırganların geçin töreni yapan güvenlik güçlerine ateş açtıkları, 10 dakika süren saldırıda devrim muhafızlarına bağlı 8 askerin öldürüldüğü belirtildi.

"Saldırıyı El Ahvaziye örgütü düzenledi"

"Saldırıyı El Ahvaziye örgütü düzenledi"

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif, İran-Irak savaşının yıl dönümü dolayısıyla İran'ın güneybatısındaki Ahvaz kentinde askeri geçit töreni sırasında gerçekleştirilen saldırıyı El Ahvaziye örgütünün yaptığını açıkladı.

İran'ın ISNA ajansında yer alan açıklamasında Şerif, bu grubun Suudi Arabistan tarafından desteklendiğini iddia etti.

El Ahvaziye adıyla tanınan Ahvaz Halkı Demokratik Cephesi, İran’ın güneybatısında bağımsız bir Arap idaresi kurmayı hedefleyen ayrılıkçı bir örgüt olarak biliniyor.

Dışişleri Bakanı Zarif, ABD'yi sorumlu tuttu

Dışişleri Bakanı Zarif, ABD'yi sorumlu tuttu

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, düzenlenen saldırıdan ABD ve terörün bölgesel destekçilerinin sorumlu olduğunu belirtti. Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Eğitilen, silahlandırılan ve yabancı bir rejim tarafından desteklenen teröristler Ahvaz'a saldırdılar.' ifadelerini kullandı.  

Saldırıda çocuklar ve gazetecilerin de hedef alındığına dikkati çeken Zarif, şöyle devam etti:

'İran bu saldırılardan bölgesel terör destekçileri ve onların ABD'li efendilerini sorumlu tutuyor. İran, halkını savunma konusunda hızlı ve kararlı yanıt verecektir.'

"Bu eylemler cevapsız kalmayacak"

"Bu eylemler cevapsız kalmayacak"

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ebulfazl Şikarçi, ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ı Ahvaz'daki silahlı saldırıdan sorumlu tutarak, 'Bu eylemler cevapsız kalmayacak.' dedi.

Şikarçi, 4 saldırganın silahlarını birkaç gün önce Basra Körfezindeki ülkelerden aldığını ve törenlerin yapıldığı alana sakladıklarını açıkladı.

İran devlet televizyonuna konuşan Şikarçi, 4 saldırgandan 3'ünün olay yerinde birinin de hastanede öldüğünü açıkladı.

İran, Irak ile sınır kapılarını kapattı

İran, Irak ile sınır kapılarını kapattı

İran, saldırının ardından Irak'a açılan iki sınır kapısını 'geçici süreliğine' kapattı.

Irak medyasında yayınlanan haberlere göre İran, askeri geçit töreni sırasında gerçekleştirilen saldırısı sonrası güvenlik gerekçesiyle Basra'daki Şelamçe ve Meysan'daki Eş-Şib gümrük kapılarındaki geçişleri durdurdu.

Haberde, İranlı yetkililerin muhtemel başka bir saldırıya karşın, sınır bölgesindeki güvenlik önlemlerini artırdığı, sınırın hem insani hem de ticari geçişler için 'geçici bir süreliğine kapalı kalacağı' belirtildi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Yavaş yavaş İran'a geliyorlar. Suriye savaşının büyük amacı İran'ı zayıflatmaktı zaten.Konu İran ise kesinlikle içinde Türkiye'nin de olacağı bir takım olayl... Devamını Gör

Nurlan Elizade

Afganistan'ın bu halde olmasının en büyük nedeni-şöyle açıklıyorlar. Afqanistan toprakları dünya üzerindeki uranyumu en çok barındıran ülke.Oraya sahip olan ... Devamını Gör

Mete Öztürk

anca cevap vereceğiz karşılıksız kalmayacak benzeri açıklamalarla geçiştiriliyor hiç icraat yok