Görüş Bildir
Haberler
Irak'ta Hükumet Krizi Sürüyor

Irak'ta Hükumet Krizi Sürüyor

Fatih UZUN
11.08.2014 - 23:19

Önceki gün Cumhurbaşkanı Masum'un Haydar el-Abadi'yi hükümeti kurmakla görevlendirmesi sonrasında Başbakan Maliki, 'anayasal bağlamın dışına çıktığı için hiçbir anlam ifade etmiyor' diye konuştu

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Haydar el-Abadi'nin hükümeti kurmakla görevlendirilme kararının, anayasal bağlamın dışına çıktığı için hiçbir anlam ifade etmediğini söyledi.

Maliki, televizyon konuşmasında ABD'yi, 'Cumhurbaşkanını anayasayı ihlal konusunda desteklemekle'' suçlayarak, 'Adaylığım hala geçerli. Ordu ve polis teşkilatına yerlerinde sabit kalmalarını söylüyorum. Yaşananlar aksaklıktır, düzelteceğiz. Dışarıda ve içeride Kanun Devleti kualisyonunun başbakanlık hakkının engellenmesi için çalışılmaktadır' dedi.

Hükumeti kurmakla görevli tek meşru adayın kendisi olduğunu savunan Maliki, 'Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un, Abadi'yi hükümeti kurmakla görevlendirmesi, anayasal bağlamın dışına çıktığı için hiçbir anlam ifade etmiyor' ifadesini kullandı.

Irak'ta Nuri el-Maliki'nin liderliğini yaptığı Davet Partisi başbakan adaylarının hala Maliki olduğunu ve hükümeti kurmakla görevlendirilen Abadi'nin, kendisinden başka kimseyi temsil etmediğini savunmuştu.

Şii Ulusal İttifakı'nın, Parlamento Başkan Yardımcısı Abadi'yi başbakan adayı olarak ilan etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Abadi'yi yeni hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

Dünya

Kaynak: http://www.dunya.com/irakta-hukumet-k...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0