Görüş Bildir
Haberler
Irak: Gerekirse Türkiye ile Savaşırız

etiket Irak: Gerekirse Türkiye ile Savaşırız

Irak yönetimi, Türk askerlerinin Kuzey Irak’tan çekilmesi talebini yineleyerek, gerekirse askeri yollara başvurulacağı tehdidinde bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi, Türk askerlerinin Kuzey Irak'tan çekilmesi talebini yineleyerek, Irak'ın kendini savunmak için gerekirse askeri yollara başvurabileceğini söyledi.

Irak'ın komşu Türkiye ile bir krizden kaçınmak için tüm barışçı diplomatik çözüm yollarını deneme yükümlülüğü bulunduğunu, ancak tüm seçeneklerin açık olduğunu kaydeden Caferi, “Eğer askeri yol dışında bir çözüm yoksa, o zaman bu çözümü benimseriz. Savaşmaya ve egemenliğimizle kaynaklarımızı savunmaya zorlanırsak, savaşmak zorunda olacağız” diye konuştu.

Türk askerleri geri çekilmeye başlamıştı

Türk askerleri geri çekilmeye başlamıştı

Fotoğraf: Bülent Kılıç / AFP

Musul yakınlarındaki Başika kampına asker takviyesi yapan Türkiye, Bağdat yönetiminin sert tepkisiyle karşılaşmış, ardından Türk askerlerinin geri çekilmesine başlanmıştı.

Bağdat yönetimi, Türk askerlerinin Irak'ın kuzeyine çekildiği ve ülkeyi tamamen terk etmediği eleştirisinde bulunmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Türk hükümeti anlaşmaya saygı göstermedi"

"Türk hükümeti anlaşmaya saygı göstermedi"

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Irak Başbakanı Haydar İbadi de, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki askerlerini çekme yönünde verdiği söze uymadığını söyledi. 

Konuyla ilgili bir yazılı açıklama yayınlayan Irak lideri, Türkiye'nin Irak'a, ülkenin kuzeyindeki askerlerini geri çekeceği yönünde söz verdiğini belirttikten sonra ekledi:

'Ancak Türk hükümeti anlaşmaya saygı göstermedi. Türk hükümetinin hemen Irak topraklarından çekileceğini açıklamasını talep ediyoruz' dedi.

Deutsche Welle Türkçe ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
358
51
23
16
12
10
0