Görüş Bildir
Haberler
Irak Başbakanı: ‘Musul'da Türkiye'nin Yardımına İhtiyacımız Yok’

Irak Başbakanı: ‘Musul'da Türkiye'nin Yardımına İhtiyacımız Yok’

ATKN
22.10.2016 - 17:46

Irak Başbakanı Haydar İbadi, IŞİD'e karşı operasyon yürütülen Musul'da Türkiye'nin yardımına ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'nin haberine göre İbadi, Irak'a sürpriz bir ziyaret yapan ABD Savunma Bakanı Ash Carter'la görüşmesinden sonraki açıklamasında 'Türklerin katılmak istediğini biliyorum. Kendilerine teşekkür ederiz. Ama, bu Iraklıların üstesinden gelebileceği bir şey. Eğer gerekirse Türkiye ve diğer bölge ülkelerinden yardım isteriz' dedi.

Carter'ın Ankara ve Bağdat'ın Musul konusunda prensipte anlaştığı açıklaması yalanlanmıştı

Carter'ın Ankara ve Bağdat'ın Musul konusunda prensipte anlaştığı açıklaması yalanlanmıştı

 ABD Savunma Bakanı Ashton Carter

ABD Savunma Bakanı Carter, Türkiye'deki temaslarının ardından 'Ankara ve Bağdat'ın Türkiye'nin Musul operasyonunda yer almasıyla ilgili prensipte anlaştığını' söylemişti.

BBC'ye konuşan bir Iraklı yetkili ise anlaşma iddiasının doğru olmadığını ve 'Musul'un özgürleştirilmesinde Türkiye'ye bir rol düşmediğini' belirtmişti.

Yetkili, 'Türkiye'den beklediğimiz DAEŞ terörüne karşı savaşta Irak'ın yanında durması, Irak'ın egemenliğini ihlal etmemesi, komşuluk bağlarına saygı göstermesi ve Musul veya başka bir yerdeki Irak halkının birliğini tehdit etmemesidir' demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
26
26
6
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kaan Özdemir

Arap kardeşlerinize bakın sizi ne kadar seviyorlar. İhtiyacı yokmuş soysuzların, Irak diye bir devlet kaldı mı ki bu konuşuyor. Bildiğin kafa yapıyor herif. :D

Emre Aslan

Bizim millette daha din kardeşliği diye ağlıyor :)

yorumsuz

Türkiye'ye yok ama pkk'ya ihtiyaçları var.Şu hale bak yıllardır pkk ırak topraklarından ülkemize saldırıyor ırak ne yapıyor?Hiç birşey bu bildiğin savaş nede... Devamını Gör

Remzi Boldon

Yardım için değil gelmiyoruz zaten. Bize karşı olan güçlere destek veriyorsunuz bize buna son vermeye geliyoruz. Winter is coming for you İbadi.