Görüş Bildir
Haberler
iPhone ve iPad'lere Yeni Görev

iPhone ve iPad'lere Yeni Görev

Ulaş
27.05.2014 - 22:02

Evden içeriye girdiğinizde parmaklarınızı bir kez şıklattığınızda ışıkların yanmasını, televizyon veya bilgisayarın açılmasını, oda ısısının ayarlanmasını ve ev güvenliğinin otomatik olarak sağlanmasını istiyorsanız daha fazlasına da hazırlıklı olun. Zira teknoloji devleri bunun çok ötesine geçmiş durumdalar. Apple, açıklamaya hazırlandığı yeni ' yazılım platformu 'yla bundan çok daha fazlasıyla ilgileniyor.

Financial Times'ın haberine göre Apple, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan WWDC 2014 'te akıllı evlere yönelik yeni 'yazılım platformu'nu duyuracak. Elbette iOS cihazlara yönelik geliştirilen bu platformla birlikte kullanıcı evden içeriye girdiğinde ışıklar otomatik olarak aydınlanacak, oda sıcaklığı düzenlenecek, güvenlik sağlanacak ve kullanıcı önceden ev aletleri üzerinde daha başka ne gibi tanımlamalar belirlediyse hepsi otomatik olarak yerine gelecek.

Apple'ın bu yeni teknolojisini 'da San Francisco'da düzenlenecek olan WWDC 2014'te tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Platform, Apple'ın ' Made For iPhone ' (MFI) program kapsamında olacak ve iPhone, iPad ve Apple TV gibi iOS cihazlarını kapsayacak. Buna göre elektronik eşya üreticileri MFI özelinde ve Apple standartlarında akıllı cihazlar geliştirebilecekler. Diğer yandan üçüncü parti yazılım geliştiricileri de iOS cihazlar için yazılım üretebilecekler. Böylece çevresel bir ekosistem yaratacak olan Apple, bir kez daha geleceğe yön vermeye hazırlanıyor gibi görünüyor. 2 Haziran'ı heyecanla bekliyoruz.

  • Chip
Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/iphone-v...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0