Görüş Bildir
Haberler
iPhone ve Android Kullanıcılarının Fotoğraf Düzenleme İşine Seviye Atlatması Garanti 19 Uygulama

iPhone ve Android Kullanıcılarının Fotoğraf Düzenleme İşine Seviye Atlatması Garanti 19 Uygulama

Kadijah Whomanity
06.02.2020 - 07:45 Son Güncelleme: 17.04.2020 - 21:24

Sadece sosyal medyada fotoğraf paylaşmak için değil, çektiği akıllı telefon fotoğraflarına sanatsal dokunuş yapmak isteyenler de buradaysa...başlıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Snapseed

1. Snapseed

Google'ın kendi aplikasyonu Snapseed, özellikle kullanıcı arayüzü tasarımı ile dikkat çekiyor.

İçinde bulundurduğu filtreler, kullanıcı tarafından modifiye edilebiliyor hatta kendi filtrenizi kendiniz yapabiliyorsunuz. Bunların dışında kesme, düzleştirme, çerçeve, yazı ekleme, vinyet gibi özellikleri de var.

Snapseed'in hassas maskeleme yani arka kısmı bulandırma ve ön kısmı daha çok odaklama yeteneği de profesyonel fotoğrafçıların bile kullandığı bir özellik. Ayrıca seçki ayarlama ile fotoğrafın sadece bir kısmı üzerinde değişiklik yapabiliyorsunuz.

iOS & Android

2. VSCO

2. VSCO

Kamera, fotoğraf düzenleme özellikleri ve filtreler VSCO'nun en çok sevilen özelliklerinden. Birçok çeşitli özelliği getiren filtrelerin yanında, standart fotoğraf ayarları da mevcut. Ekspoze, kontrast, sıcaklık ve ten tonlarını ayarlayabiliyorsunuz.

Ayrıca kendine ait bir kitlesi olan VSCO'da fotoğraflarınızı paylaşabiliyorsunuz.

iOS & Android

3. Prisma

3. Prisma

Herhangi bir fotoğrafı bir tabloya ya da illüstrasyona çeviren uygulama! 

Fotoğraflarınızı Picasso, Munch ya da Dali boyamış gibi yapmak istiyorsanız, bu uygulamayı denemelisiniz.

Tıpkı Instagram ve VSCO gibi bu uygulama üzerinden paylaşım yapmak mümkün.

iOS & Android

4. Adobe Photoshop Express

4. Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop Express, Photoshop’un en iyi fotoğraf düzenleme araçlarını alır ve bunları bir mobil uygulamaya sığdırır. Birçok gelişmiş özellik sunmasına rağmen, bu ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulamasının küçük bir dokunmatik ekranda kullanımı da oldukça kolaydır. Cihazınızdan bir fotoğraf yükleyin, kamerayla yeni bir fotoğraf çekin veya Adobe Creative Cloud hesabınızdan bir resim kullanın ve ardından düzenlemeye başlayabilirsiniz.

Kırpma, kırmızı göz düzeltme, parlaklık, kontrast, doygunluk, filtreler, kenarlıklar vb. tüm özelliklere sahiptir ve filtreleri sayesinde renk sıcaklığı ve pozlama sorunları gibi sık karşılaşılan sorunları otomatik olarak düzeltir.

Adobe Photoshop Express'i kullanabilmek için bir Adobe ID hesabı açmanız gerekiyor.

iOS & Android

5. Foodie

5. Foodie

Yemek fotoğrafı çekme gibi bir tutkunuz varsa, mutlaka indirmeniz gereken bir uygulama.

Ayarlar olarak, Instagram'a biraz benziyor - ancak 30 filtre ve düzenleme özelliklerinin tümü yemek fotoğrafçılığı göz önünde bulundurularak ayarlanmış. Tepeden fotoğraf çekme desteği vardır ve renkleri ön plana çıkarır. 

iOS & Android

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Adobe Lightroom CC

6. Adobe Lightroom CC

Popüler masaüstü yazılımının bu uygulama sürümü, profesyonel fotoğraf düzenleme araçlarına erişim sağlar. Ayrıca, fotoğrafçılar arasında popüler olan yüksek kaliteli bir format olan RAW dosyaları ile çalışır.

Bu uygulama fotoğrafınızın ışığını, detayını, rengini, bozulmasını ve ince detaylarını ayarlamanıza olanak tanır.

Adobe Creative Cloud'a abone olursanız, ek özelliklere de erişebilirsiniz. Bunlar arasında seçki düzenleme ve Adobe Sensei - görüntülerinizi içeriklerine göre otomatik olarak etiketleyen ve ideal görüntüyü hızlı bir şekilde bulmanızı sağlayan bir yapay zeka sistemine de sahip olabilirsiniz.

iOS & Android

7. Photo Collage

7. Photo Collage

Bu uygulama daha çok fotoğraf kolajlamak için tasarlanmış, ihtiyacınız olan her özelliği bulabileceğiniz nitelikte bir yazılım. Farklı stiller ve arka fonlar, yazı biçimleri, renkleri ve boyutları ile oldukça da eğlenceli

Tüm fotoğraf birleştirme özelliklerinin yanında, temel düzenleme ve doğrulama yetenekleri de var. Yani birden fazla uygulama kullanmadan, hem fotoğraflarınızı düzenleyebilir hem de bir araya getirebilirsiniz.

iOS & Android

8. Adobe Photoshop Fix

8. Adobe Photoshop Fix

Eğer fotoğraflarınızdan istenmeyen şeyleri çıkarmak istiyorsanız mutlaka bu uygulamayı edinin. Temel görsel düzenleme özelliklerinin yanı sıra, Liquify özelliği ile de dikkat çekiyor. Örneğin bir portre yüklediğiniz zaman, yüzün farklı kısımlarını algılayıp her birini farklı düzenleme seçeneği sunuyor. 

Eğer Creative Cloud hesabınız varsa, üzerinde çalıştığınız görselleri direkt olarak bilgisayarınızdaki Photoshop'a da atabiliyorsunuz.

iOS & Android

9. Visage

9. Visage

Selfie fotoğrafları düzenlemede üzerine tanımayacağınız bir uygulama Visage. Cilt düzeltme, parlaklık azaltma, diş beyazlatma ya da göz makyajı ekleme gibi sınırsız yeteneğe sahip. 

Ayrıca selfie'lerinize arka planlar da yükleyebiliyorsunuz. 

iOS & Android

10. Enlight Photofox

10. Enlight Photofox

2017 yılında Apple Tasarım Ödülü'nü kazanan bu uygulama, sanatsal tarafı ağır basan kullanıcılar için mükemmel. 

Fotoğrafları bir araya getirip dramatik efektler oluşturabiliyor ya da görsellerinize grafik unsurlar ekleyebiliyorsunuz. 

iOS

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Instagram

11. Instagram

Aylık 1 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı bulunan bu platformu anlatmaya gerek yok. 

Sadece fotoğraf düzenlemede değil, paylaşımlarınızın etkileşim ölçeklerini görebileceğiniz bir platform sunuyor. 

iOS & Android

12. Afterlight 2

12. Afterlight 2

Afterlight 2 kendine, hepsi bir arada fotoğraf düzenleme uygulaması diyor. Tüm temel özellikleri barındıran bu uygulama ayrıca yazı ekleme ve düzenleme de yapabiliyor. 128 adet çerçeve, birçok filtre de kullanmak mümkün. 

RAW dosyaları ile de çalışan program, ayrıca prizma efekti, gerçek film ışık sızdırma, eskitme gibi birçok dokuya da sahip. 

iOS & Android

13. Canva

13. Canva

Canva genelde pazarlama sektöründe kullanılan bir internet sitesi de demek mümkün. İstediğiniz ebatta posterler, el ilanları ya da PDF kapakları oluşturmanın yanında, fotoğraflarınız da istediğiniz derecede düzenlemenize fırsat veriyor. 

Tüm bunların yanında direkt olarak uygulama üzerinden paylaşma desteği de var. 

iOS & Android

14. SKRWT

14. SKRWT

Fotoğraflarınızdaki açı ve perspektif sorunlarını çözmeye odaklanan bu uygulama listenin en ilginçlerinden biri. Otomatik kesme ve perspektif düzeltme özelliği var. 

Lens bozulması, kırılması ya da yamuk çekim gibi sık görülen akıllı telefon kamerası sorunlarını anında çözebiliyor.

iOS & Android

15. Facetune

15. Facetune

Facetune da ünlülerin kullandığı, fotoğraflardaki yüzleri düzeltmeye yarayan bir akıllı telefon uygulaması. 

Sadece düzeltmekle kalmayıp, eğlenceli arka planlar ya da grafikler eklemek de mümkün. Fakat uygulamayı kullanırken fazla kendini kaptırmamak gerekiyor. İşte bunun için de öncesi ve sonrası görme imkanı da var. 

iOS & Android

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. TouchRetouch

16. TouchRetouch

Fotoğraflarınızdan istenmeyen nesneleri, örneğin telefon kablosu, direk, elektrik direği, elektrik kablosu, sokak levhası ya da çöp bidonu hatta arkadan geçen insanlar gibi şeyleri kolayca çıkarmanızı sağlıyor. 

iOS & Android

17. Pixelmator

17. Pixelmator

Hem fotoğrafçıların hem de grafik tasarımcıların severek kullandığı bir uygulama. Bol özellikli, katman katman çalışabilen Pixelmator, hali hazırda birçok şablon, kolaj ve efekt ile birlikte geliyor.

iOS

18. Mextures

18. Mextures

İleri seviye fotoğraf ve görsel düzenlemeyi basit haline getiren bu uygulamada da farklı katmanlar üzerinde çalışabiliyorsunuz. 

Kolay düzenleme opsiyonu için birçok filtre ve hazır modeller bulunduruyor.

iOS

19. Distressed FX

19. Distressed FX

Bu fotoğraf düzenleme uygulaması ile görüntüleri fotoğraflara dönüştürebilir, elinizde olmayacak ekstra öğeler ekleyebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Uygulamanın kullanıcıları 'kullanımı kolay' olduğu ve 'yaratıcılığınızı serbest bırakmak için pek çok seçeneğe sahip' oldukları için oldukça yüksek puanlar veriyorlar.

iOS

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
11
6
4
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?