Görüş Bildir
Haberler
iPhone'un Yeni Fenomen Oyunu Threes Android'e Geldi

iPhone'un Yeni Fenomen Oyunu Threes Android'e Geldi

Onedio Medya
13.03.2014 - 12:13 Son Güncelleme: 13.03.2014 - 12:32

iPhone'un Yeni Fenomen Oyunu Threes Android'e Geldi

50 milyon indirmeye ulaşmasının ardından aramızdan zamansız bir şekilde ayrılan Flappy Bird’den sonra iPhone’un yeni fenomen oyunu ortaya çıktı: Threes.

Piyasa çıkmasının üzerinden 30 gün geçmiş olmasına rağmen kısa sürede App Store’da bir çılgınlığa dönüşmüş olan Threes, temel olarak rakamları birleştirmeye çalıştığınız bir oyun.

Basit kuralları, temel matematik bilgisi ve kolay oynanışı ile hızla popüler hale gelmiş olan oyun bugün itibariyle Google Play’de de yayınlandı.

En popüler oyunlar genellikle son zamanlarda çokça tartışılan freemium modelini benimsemiş olanlar arasından çıkıyor. Threes’in ilginç diğer bir özelliği ise ücretli olması…

Threes’in yapımcıları oyunun ilk 30 gününde elde ettikleri verileri bir araya getiren bir de infografik hazırlamışlar. İnfografikte en çok dikkat çeken detay ortalama oyun süresi. Yapılan ölçümlemelere göre bir oyunca Threes oynamaya başladığında ortalama olarak 20 dakika 34 saniyesini bu oyun ile geçiriyor. Bir oyunun yaklaşık 1 – 1,5 dakika kadar sürdüğünü varsayarsak bu oyuncuların Threes’e başladıklarında ortalama 15 – 20 oyun oynadıklarını gösteriyor.

Threes’in yapımcıları oyunla ilgili bir video hazırlamak yerine bir GIF hazırlamayı tercih etmişler.

Infografiğe göre şu anda oyuncuların bir gün içerisinde Threes ile geçirdikleri toplam süre ise 11 yıl . Her ne kadar infografikte böyle bir bilgi olmasa da sadece ortalama geçirilen süreden yola çıkan kaba bir hesapla bu süre günde 200 binin üzerinde aktif oyuncu anlamına geliyor.

Oyunda 1 ve 2’yi bir araya getirerek 3 elde ettikten sonra 3 ve üzerindeki rakamları sadece eşleri ile (3’ü 3 ile, 6’yı 6 ile, 12’yi 12 ile) birleştirebiliyorsunuz. Yapımcılara göre bu şekilde ulaşılabilmiş en yüksek rakam 6144 ve şimdiye kadar sadece 8 kişinin bu rakamı oluşturabildiğini söylüyorlar. Oyuncuların pek çoğu belli bir süre oynadıktan sonra 192’yi görmüş olsalarda 384’ün üzerine çıkabilecen oyuncu sayısı henüz oldukça düşük görünüyor.

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/03/13/th...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0