Görüş Bildir
Haberler
iPhone'a Özel Giyilebilir Kamera

iPhone'a Özel Giyilebilir Kamera

Batuhan
19.01.2014 - 16:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

iPhone'a Özel Giyilebilir Kamera

Beyin dalgalarının analizlerini temel alarak geliştirilen Neurocam isimli proje, iPhone'u giyilebilir bir kamera dönüştürüyor.

'Neurocam' giyilebilir kamera sistemi, duygularınızı ortaya çıkaran bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Cihaz, kullanıcının beyin dalgalarının analizlerini temel alarak ilgi anlarını kayıt altına alıyor. Cihazın analitik algoritmalarıKeio Üniversitesi Profesörü Mitsukura ve Neurocam için özel olarak hazırlanan bir ekip tarafından geliştirilen 'ilgi' ve 'beğeni' hassasiyetine dayanıyor.

Kullanıcıların ilgileri ve 100 arasında bir değer ile ölçülüyor. Bir akıllıtelefon kamerası ise ilgi değeri 60'ı geçtiğinde 5 saniyelik sahneleri GIFformatında otomatik olarak çekmesi ve kaydetmesi için ayarlanıyor.

Sahneler ise zaman ve yer ile beraber kaydediliyor ve 'manuel mod' altında albüm fonksiyonunda yeniden oynatılabiliyor. Kaydedilen sahnelerFacebook'ta da paylaşılabiliyor. Cihazın donanımı, Neurosky'nin Mind Wave Mobile ve en yeni BMD çipi ile özelleştirilmiş beyin dalgası sensörünün bir kombinasyonu olarak karşımıza çıkıyor.

Beyin dalgalarını analiz ediyor

Normal bir akıllı telefonu beyin dalgası analiz cihazına çeviren bu donanım akıllı telefonun ekranından kaydedilen sahnelerin izlenmesine de olanak sağlıyor. Cihazın geliştiricilerinin tek amacı gelecekte Neurocam'i daha küçük, daha rahat ve modaya daha uygun hale getirebilmek.'Manuel mod'a ek olarak otomatik bir 'efekt fonksiyonu' özelliğini de cihaza eklemek isteyen geliştiriciler, 'manuel mod'un sahnelerin duygusal etiketlemesini yapmaya, 'efekt fonksiyonunun' ise kliplerin otomatik olarak duygulara göre görsel efekt ve filtre eklenmesine olanak sağlayacak.

'Neurocam' olağandışı bir deneyim sunuyor

'Neurocam' oldukça olağandışı bir deneyim olması ile beraber gelecekte insanların bu tür cihazlarla nasıl etkileşim halinde olacağının bir kanıtı olarak dikkatleri üzerine çekiyor. 'Neurocam' insanların duygularının cihazlar ile etkileşim halinde olmalarını sağlıyor.

Gelecek zamanda insan vücudunun duygusal arayüzü ile evelektroniklerinin, araç gereçlerin, servislerin tamamen insan düşüncesi ve duygusu ile birleşeceğine inanan bir çok insan bulunuyor.

Kaynak: http://shiftdelete.net/iphonea-ozel-g...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0